Halkların Demokratik Partisi Batman İl Örgütü düzenlenen basın açıklamasıyla Halepçe katliamını kınadı.
Belediye binası önünde bir araya gelen partililer burada basın açıklaması yaparak yapılan katliamın unutulmadığını ifade ederek, öldürülen insanlar için üzüntü duyduklarını ifade etti.
Burada grup adına konuşan HDP Eş Başkanı Rojda Sürücü, Halepçe ve Kamışlo katliamlarını protesto etmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.
Yapılanın bir vahşet olduğunun altını çizen Sürücü, “Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki Mart ayı, içerisinde büyük acıları, büyük direnişleri ve büyük zaferleri barındıran bir aydır. 16 Mart 1978 İstanbul Beyazıt Katliamı, 30 Mart Kızıldere Katliamı, 27 Mart Agid’in katledilmesi belleğimizde ve yüreğimizde tazeliğini korumaktadır.”dedi.
TARİHİN ÇİRKİN YÜZÜ: HALEPÇE
Halepçe’de tarihin en büyük katliamlarından birinin yaşandığını ifade eden Sürücü, şunları söyledi:
“16 Mart 1988 tarihinde bir diktatör rejimi olan Saddam Hüseyin tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırı ile Halepçe’de tarihin en büyük katliamlarından biri yapıldı. Tarihin çirkin yüzü olarak tanımlanan bu vahşete tüm dünya seyirci olmuş adeta katliamı seyretmişlerdir. Bu katliam, uygar dünyanın utancı olarak belleklere kazınmıştır. Katliamcıları ve onların arkasındaki tüm güçleri nefretle kınıyoruz.”