30 Mart 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimiyle başkanlık görevine seçilen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bir yılı geride bıraktı. Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlatan Saygılı, “Bu şehir hepimizin ve güzel günler bizi bekliyor. Halkımızın hizmet için verdiği bu emanete, hizmet ederek sahip çıkıyoruz.” dedi.

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Başkan Saygılı, bir yıllık görev süresi içerisinde yaptıkları ve gelecek yıllarda yapacakları çalışmalarını anlattı. Yaptıkları bütün çalışmaları vatandaş odaklı yaptıklarını söyledi. Kendilerine halk tarafından emanetin verildiğini belirten Saygılı, “Bizler de halkımıza hizmet edilmek üzere, bir yıl boyunca bu emanetin gereğini yerine getirmeye çalıştık.” ifadesinde bulundu.

Halka söz verdiği gibi, bir yıldır hizmet için gece gündüz demeden çalıştıklarını açıklayan Saygılı, “Çalışmalarımıza ilk etapta kendi içimizle başladık. Biliyorsunuz daha aktif ve verimli çalışma yapabilmek için öncelikle, insanların motive olması gerekiyor. Bizim en önemli problemlerimizden bir tanesi personel maaşlarımızdı. Allah’a şükür, bugüne kadar böyle bir problemimiz artık yok. Çalışan personelimiz emeğinin karşılığını alıyor.” diye konuştu.

Başarılı çalışmanın ekip çalışmasıyla birlikte oluştuğunu belirten Saygılı, “Belediyemizi ilk olarak finansal açıdan ele aldık. Finansmanda sıkıntılarımız vardı toplamda 324 milyon TL, bir borçla devraldık. Bugün itibariyle borcumuz 278 milyon TL. Ciddi miktarda azalma söz konusu. İnşallah yapacağımız hizmetlerin yanı sıra; bu borcumuzu da ödemek için büyük çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Borcun ödenmesi konusunda arkadaşlarımızla birlikte fikir alışverişinde bulunuyoruz.” diye konuştu.

Yaptıkları ve yapacakları çalışmaları slayt sunum halinde anlatan Saygılı, çalışmalarını şu şekilde değerlendirdi; “Belediyemizde taşeron firmaya ait, temizlik işlerinde görevli 190 personel, fen işlerinde görevli 156 personel, ilaçlamada görevli 8 personel, veteriner işleri müdürlüğünde görevli 9 personel parkomat işinde görevli 35 personel, güvenlik işinde görevli 25 personel çalışmaktadır. Aynı zamanda İş-Kur vasıtasıyla görevli personelimiz ise park bahçeler, mezarlık ve fen işlerinde olmak üzere toplamda 200 kişidir. Öte yandan 425 kadrolu memur, 249 kadrolu işçi, 10 engelli kadrolu memur, 11 engelli kadrolu işçi, 5 hükümlü işçi ile toplamda 1323 personelimiz ile vatandaşlarımıza hizmetimizi sürdürüyoruz. Gerek seçim sürecinde, gerekse göreve geldiğimiz süreç içerisinde partili partisiz ayırt etmeden, bölge ayrımı yapmadan, hep beraber, kardeşçe, Kırıkkalelilik ruhunu yaşatarak, huzuru paylaşabilmek hedefimiz oldu. Hep birlikte her zaman söylediğimiz gibi “Doğduğumuz, doyduğumuz Kırıkkale’mizde biriz beraberiz.”

Saygılı, “Kırıkkale tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, Halk günü etkinliğini başlattık. Bu etkinliğimizde vatandaşlarımız ile aramızda hiçbir aracı olmadan direkt olarak bire bir görüşüyoruz. İstek, talep ve sıkıntılarını alıyoruz. Sorunlara çözüm manasında anında cevap verilerek, istek ve talepler giderilmiş oluyor. Haftanın her Perşembe günü 10.00 ile 12.00 saatleri arasında meclis salonumuzda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Nisan ayı sonuna kadar 49 halk günü etkinliği gerçekleştirildi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler gününün 100’ncü yıl dönümü nedeniyle ‘Fener Alayı’ yürüyüşünü gerçekleştirdik. İnşallah bu yürüyüşümüzü geleneksel hale getireceğiz. Cumhuriyet meydanında yaptığımız düzenlemeler ile Ramazan ayına yakışır, Ramazan Sokağı ve Ramazan meydanı çalışması yaptık. Ramazan ayının son günlerinde vatandaşımız ile birlik ve beraberliğin sağlanması adına, yaklaşık 4 bin vatandaşımızın katılımıyla Nur Camii bahçesinde iftar programı gerçekleştirdik. Geleneksel hale getirdiğimiz bu programımızı inşallah bu yılda gerçekleştireceğiz.” dedi.