Manisa’da 8 aylık hamile eşini darp ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Semih Çapar'ın davası, istenen delillerin toplanması için tarihe ertelendi.

11 Mayıs 2014'te, 4yaşındaki kızının önünde eşi Çapar'ı darp ederek öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan sanık Çapar'ın ikinci duruşması, Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Burcu Çapar'ın annesi Fatma Akyol, babası Süleyman Akyol, akrabaları ve avukatları Mehmet Özyolcu, sanık Semih Çapar, akrabaları ve avukatı Emin Uz katıldı. Her iki tarafların avukatlarını dinleyen hakim, bir sonraki duruşmada dinlenilmek üzere yeni isimlerin katılması yönünde gerekli işlemlerin yapılması için ve istenen delillerin toplanması için duruşmayı 2 Mart 2015 tarihine erteledi.

Bu arada duruşmadan önce Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu, adliye bunası önünde bir açıklama yaptı. Çiğdem Gültekin, “Kocası Semih Çapar tarafından 4 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde, hem de 8 aylık hamile olduğu halde öldürülen Burcu Akyol kardeşimize adalet için burada toplandık. 11 Mayıs 2014 günü kocası Semih Çapar tarafından, 4 yaşındaki kızlarının önünde, arabada öldüresiye dövülen Burcu kardeşimiz, hastanede 16 gün boyunca verdiği yaşam savaşının ardından 26 Mayıs 2014 günü hayatını kaybetti. Burcu kardeşimize sahip çıkıyoruz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, Burcu kardeşimizin katili hiçbir ceza indiriminden yararlanamadan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana dek mücadele edeceğiz.” dedi.