İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Hanefi Avcı, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara'da gözaltına alındı.

İstanbul'a götürüldüğü bildirilen Hanefi Avcı'nın savcı tarafından ifadesinin alınacağı bildirildi. Bu arada, Hanefi Avcı'nın Eskişehir'de bulunan evinde de arama yapıldığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının geçen hafta ifadeye çağırdığı Avcı, izinde olduğu gerekçesiyle savcılığa gitmemişti. Bunun üzerine savcılığın, "yakalama kararı" çıkarttığı bildirildi.

ZORLA GÖTÜRÜLÜYORUM

Avcı, gazeteci Saygı Öztürk'e 'Gitmiyorum, zorla götürülüyorum. Polis zoruyla uçağa bindiriliyorum. Ankara'dan İstanbul'a savcının talimatıyla götürüldüğümü söylüyorlar ama bunun savcının talimatı olduğunu düşünmüyorum. Niçin götürüldüğümü de bilmiyorum. Ben aynı zamanda hukukçuyum. Hukuk kuralları da çiğneniyor. 40 yıl terörle mücadele eden bir kişi terörden gözaltına alındı. Ankara'da genel müdürlükte gözaltına alındım' dedi.

BAKAN ATALAY: YARGI İSTEDİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'Avcı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili yargının talebi oldu' diye konuştu.