Kars'ta Ebu'l Hasan Harakani gönüllüleri, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun ziyareti ve Evliya Camii'nde cuma namazı kılmasından dolayı gerçekleştirecekleri imza kampanyası engellendi.

Kars'ın manevi değeri Ebu'l Hasan Harakan-i Külliyesi'nin mevcut çevre düzenlemesinin ortadan kaldırılacak olmasını dün vatandaşlar, Evliya Cami bahçesinde protesto etmişlerdi. Bugün ise cuma namazı sonrası yıkım çalışmalarının durdurulması için imza kampanyası düzenleyecek olan gönüllüler, sorunların bakana aktarıldığı açıkladılar.

Dün, Kars Valiliği uhdesinde, Evliya Cami ve Kars Kalesi'nin çevresinin düzenlenmesi, aydınlatılması, Osmanlı Mahallesi ve Osmanlı Çarşısı oluşturulması ve tarihi yapıların restorasyonu projelerini kapsayan 'Tarihi Dokunun Korunması Projesi' inşaat çalışmasının başlaması Ebu'l Hasan Harakan-i gönüllülerini ayağa kaldırmıştı. Kars'ın yerlilerinden Sedat Doğanay, bu olayın tamamen siyasi olduğunu ileri sürmüştü.

Bugün ise Kars Valisi Günay Özdemir ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile cuma namazını Evliya Camiinde kılan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'ya sorunun aktarıldığı ifade edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kars Valisi Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti. Topçu, "İlk ziyaretimi baba topraklarıma yapmaktan dolayı çok memnunum. Ben bir misyonu temsil eden ve Anayasa gereği kurulmuş bir hükümette yer alan bir bağımsız bakanım. Bu hükümetin siyasi bir resmi yoktur." ifadelerini kullandı.

TOPÇU'DAN TEK BAŞINA İKTİDAR VURGUSU

Kabinenin bağımsız bakanı olarak millete ve hemşehrilerine tavsiyede bulunan Topçu, "Tek başına iktidarı mutlaka gerçekleştirin. Çekincelerinizi, eleştirilerinizi mutlaka yapın. Vuracaksanız vurun. Kulak çekecekseniz çekin. Ne yapacaksanız yapın".dedi.