Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit düşen 3 askerden Şanlıurfalı Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın Harran’daki baba ocağına ateş düştü. Şehit ailesi, ateşin dinmesini istedi.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı İmam Bakır Mahallesi'nde ikamet eden Taş ailesine acı haber gece yarısı ulaştı. Şehit evi bayraklarla donatıldı. Haberi alan şehit yakınları taziye için şehidin baba evine akın etti. Bahçede taziye çadırı kuruldu, aile şehit gelmeden taziyeleri kabul etti. 2 yaşındaki Gamze ve 6 aylık Kevser adında iki kız babası olan şehidin bir ay önce kayınvalidesini kaybettiği öğrenildi. Şehit eşi Ayşe Taş’ın da bir aydır annesinin taziyesi için baba evine geldiği bildirildi. Hüseyin ve Şemse çiftinin oğlu Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın naaşı bugün İmam Bakır mahallesinde defnedilecek. Şehidin 2 gün önce ailesini arayarak operasyona gideceğini ve helallik istediği öğrenildi.

Şehit amcası ve aynı zamanda adı şehide verilen İbrahim Taş, terör olaylarının son bulmasını istedi. Amca Taş, “Vatan sağolsun. Biz Osmanlı torunuyuz. 1915’te de şehit verdik, yine verdik. Şehadet şerbetini içmek kolay değil. Ama şunu söylemek istiyorum Selahattin Demirtaş ve diğerleri inşallah onlar da evlat acısı görür de belki içleri sızlar. Ama sanmıyorum ki içleri sızlasın çünkü öyle bir yapıları yok. Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Senin çocuğun da şehit oluyor, dağda çatışıyor ölüyor neyin uğruna? Neyi paylaşamıyoruz. Koskoca ülkedeyiz, herkes ektiğini biçiyor. Memur oluyor, devlet başkanı, cumhurbaşkanı oluyor. Asker oluyor, neyi paylaşamıyoruz.? Kürt anaları neredesiniz hani barış yapacaktınız? Hani çocuklar ölmeyecekti, evlatlarınıza sahip çıksanıza. Vatan sağolsun bir İbrahim ölür, bin İbrahim doğar.” diye konuştu.