Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi bahçesine yapılacak 400 yatak kapasiteli hastane için onlarca ağaç kesildi. Buna tepki gösteren CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, AK Parti zihniyetinin ağaç katletmeye devam ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından genel bütçe kaynaklarından yapılacak hastane, Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin yanına inşa edilecek. İhalesi 22 Ocak 2015 tarihinde yapılan hastanenin inşaatına kısa bir süre önce başlandı. Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin arka tarafında bulunan ağaçlık alanda başlayan çalışmaların hızlanmasıyla birlikte onlarca ağaç kesildi.

İnşaat alanında incelemede bulunan CHP İl Başkanı Ada, yeni yapılacak hastane binası için bölgede yaklaşık 400 ağacın katledildiğini söyledi. Burada bir kez daha AK Parti’nin yeşil düşmanı anlayışıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Ada, “AKP zihniyeti, ağaç katletmeye devam ediyor. Bugün yaptığımız bir inceleme sonucunda, 400 ağaç bulunan arazide ağaçlar katledilmiş ve inşaat başlamış. Bu da AKP’nin anlayışını net bir şekilde ortaya koyuyor. Manisa’nın ciğerleri sayılan ağaçların katledildiğini görmek son derece üzücü bir durum.” dedi.

Altı bloktan oluşacak hastane, 68 bin 277 metrekare kapalı alana sahip olacak. Hastanede 80 tek kişilik, 160 çift kişilik oda bulunacak. 105 poliklinik, 17 diyaliz yatağı, 10 görüntüleme odası, 41 yoğun bakım yatağı, KETEM ünitesi, helikopter pisti ve bin 200 arabalık otopark bulunacak. Hastane bünyesinde kalp ve damar cerrahisi merkezi, yanık merkezi, tüp bebek merkezi de bulunacak.