Suriye’de yaşanan savaşın mağdurlarından olan 54 yaşındaki diyaliz hastası Suriyeli Muhammed İbrahim, tedavi için geldiği Türkiye’de hastane hastane dolaştı, ancak iddialara göre hiçbirinde müdahale edilmedi. Gittiği hastanelerde müdahale edilmeyen 54 yaşındaki Suriyeli, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Muhammed İbrahim’in yakınları, ölümden hastaneleri sorumlu tuttu.

Muhammed İbrahim’in yakını olan Kızıltepeli Erdal Kılınç, hastanelerin kendileriyle ilgilenmediğini öne sürerek hastanelerden ve Sağlık Bakanlığı'ndan davacı olduğunu söyledi.
Yaşanan olayın bir insanlık suçu olduğunu belirten Kılınç, gittikleri hastanelerden hiçbirinin hastalarına müdahale etmediğini belirtti. "Hastamız daha 54 yaşındaydı. Diyaliz hastası olduğu için Türkiye’ye getirildi. Valiliğin kararıyla 28.04.2015 tarihinde Şenyurt sınırından Türkiye’ye geldi. Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tahlil sonuçlarının ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Buradan da bizi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise bize 'salı günü gelin' cevabını verdi. Ölecek olan hastaya gün veriyor. Cumartesi günü tekrar Mardin Devlet Hastanesi'ne gittik. Hastane doktoru 'Sizi tıp fakültesine sevk ettim, niye geri geldiniz' diyor. Ben de 'Orada hastamıza bakmadılar o yüzden geldik.' dedim.

Akrabaları Muhammed İbrahim'in hastanelerin ilgisizliği yüzünden öldüğünü söyleyen Kılınç, “Hiçbir hastane ilgilenmedi. Sadece bir hastanede 45 dakikalık müdahale oldu. Burada doktor 112’yi aradı ve Türkiye’de hastaya bakacak boş bir hastane bulamadılar. Bize 'bu hastaya bakacak bir yer yok' dediler. Sağlık Bakanlığı'nı onlarca defa aradım. Sabaha kadar aradım. Sesim orada kayıtlıdır. Ben onlara 'benim hastam ölüyor' diyorum. Allah için bu hastaya yardım edin' dedim. Bu bir insanlık ayıbıdır, insanlık suçudur dedim. Ama kimse yardım etmedi. Şu an 184 beni arıyor ve ben 184'e cevap vermiyorum. Elimde raporlarım var ve mahkemede bunlarla görüşeceğiz. Kesinlikle dava açacağım ve davacı olacağım.” şeklinde konuştu