Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolü için getirilen bir mahkûm kelepçeli halde bir jandarma uzman çavuş, bir er ve 3 kişiyi yaraladıktan sonra firar etti. Dışarıdan yardım aldığı iddia edilen zanlıya silahı da bir bayanın poşetle kendisine getirdiği öne sürüldü.

ZANLIYA SİLAHI SU İÇME BAHANESİYLE YANINA GELEN KADIN VERMİŞ

Olay, öğle saatlerinde Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşti. Alınan bilgiye göre, Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Eyüp H., sağlık kontrolü için hastaneye getirildi.

Hastaneye getirilen zanlının dışarıdan yardım aldığı öğrenildi. İddialara göre, bir kadın su içme bahanesiyle mahkuma yaklaştı. Kadın, içinde silah bulunan poşeti Eyüp H.'ye verdi. Kelepçeli halde silahı çeken Eyüp H., Jandarma Uzman Çavuş Bahattin B., er Zafer Ö. ile Şakir Aydos, Birol Karataş, İsmail Karadere'yi silahla yaraladı. Hastanede büyük panik yaşanırken, zanlı hızla buradan kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, hastanede tedavi altına alındı.

“ÇEKİL SENİ DE VURURUM”

Hastaneden kaçmaya çalışan mahkumu bir vatandaş yakalamak istedi. Zanlıyı yakalamak için harekete geçtiğini anlatan Haydar Bağdu, Eyüp H.’nin kendisini tehdit ettiğini söyledi. Bağdu, “O sırada ben ne olduğunu farkında olmadan arkamda sesler duydum. Asker de bana yakala yakala dediklerini duydum. O sırada ben teşebbüste bulundum ama yolda bana çarptı. Çekil vururum deyince oradaki mağazaya attım kendimi.” dedi.

JANDARMA BÖLGE KOMUTANI HASTANEYE GELDİ

İl Jandarma Komutanı, olayın gerçekleştiği hastanede incelemede bulundu. Hastane yetkililerinden bilgi alan bölge komutanı, açıklama yapmadan buradan ayrıldı.

ZANLIYI YAKALAMAK İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Hastaneden elleri kelepçeli halde kaçan şahsı yakalamak için operasyon başlatıldı. Karakol, asayiş, cinayet büro ve Yunus ekipleri Eyüp H.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, zanlının evinin adresinin bulunduğu sokak ve çevresinde araştırma yaptı. Şüpheli şahıslar ve araçlar durdurularak arama yapıldı. Ayrıca, şahsın Yenimahalle’de ikamet eden evi de arandı. Ancak, zanlı bulunamadı.