Atatürk Havalimanı'nda insansız hava aracı ile çekilen videonun bazı basın yayın organlarında yer alması üzerine DHMİ Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.

DHMİ Genel Müdürlüğü halkla ilişkiler departmanı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında olayla ilgili hukuki çalışma yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Foto/video çekimi amacıyla yapılacak uçuşlar da dahil olmak üzere Türk hava sahası içerisinde düzenlenecek tüm uçuşlar için önceden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve kuruluşumuzdan izin alınması bir zorunluluktur. İzin alınmadan bu tür yasak faaliyetlerde bulunulması, Sivil Havacılık Kanunu ve diğer mevzuatlar açısından suç teşkil etmektedir." bilgisi verildi.

Yazılı açıklamada ayrıca "Habere konu olan çekimde de kullanılan bu tür hava araçları, boyutlarının küçük olması ve ışıklarının kapatılması nedenleriyle gözle fark edilemediği gibi; hava trafik kontrol hizmetlerinde kullanılmakta olan radar sistemleriyle de takibi mümkün olmamaktadır. Akşam saatlerinde yapılan söz konusu video çekiminde kullanılan hava aracı da, hava trafik kontrol birimleri ve pilotlar tarafından fark edilememiştir." denildi.

Açıklamanın sonunda ise "Uçuş emniyetini ihlal edecek bu tür sorumsuz davranışların önüne geçmek için DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar başlatılmış olup, izinsiz çekim işlemini gerçekleştiren şahıs hakkında Cumhuriyet savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadesine yer verildi.