Havacılık meraklısı bir gencin, Atatürk Havalimanı üzerinde uzaktan kumandalı bir hava aracı ile çektiği görüntüler, hukuki incelemeye neden oldu. Şahsın çektiği 12 dakikalık görüntüleri video paylaşım sitesine yüklemesinin ardından DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, hukuki inceleme yaptıklarını açıkladı.

Aspet M. adlı bir kişinin, Atatürk Havalimanı üzerinde uzaktan kumanda ile aracını dolaştırdığı ve uçuş emniyetini tehlikeye attığı gerekçesiyle hukuki çalışma başlattıklarını belirten Orhan Birdal, "Şu anda hukukçularımız bir çalışma başlattı. Önemli bir konu. Yapılan hukuki çalışma sonucunun mutlaka caydırıcı olması lazım. Hukuki çalışma bittikten sonra bir açıklama yapacağız." dedi.

Uçakların iniş kalkış yaptıkları hava sahasında uzaktan kumandalı insansız hava aracıyla kontrolsüzce çekim yapılması pilotlar tarafından da tepki ile karşılandı. Pilotlar, havalimanları üzerinde izinsiz uçuş yapmak ve yaptırmanın yasak olduğunu, uçuş için polis ve askeri hava araçlarının dahi gerektiğinde izin aldıklarını ifade etti.