Samsun'un Havza ilçesinde Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeni ile hazırlanan Çanakkale Ruhu Seher Vakti Doğar projesi kapsamında öğrencilere ve halka sabah namazı sonrası Çanakkale cephesinde asker karavanası olan kırık buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı.

Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi, Havza İlçe Müftülüğü, Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muharip Gaziler Havza Temsilciliği ortaklığı ile hazırlanan Çanakkale Ruhu Seher Vakti Doğar projesi kapsamında sabah namazı sonrası kapsamında öğrencilere ve halka Kevser Cami önünde sabah namazı sonrası Çanakkale cephesinde asker karavanası olan kırık buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı.

Program sabah namazı öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve namaz sonrası şehitler için mevlit okundu. Okunan mevlidin ardından ise öğrenciler ve halka Çanakkale'de asker karavanası olan kırık buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı.

Programa Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Dağıtılan çorbanın ardından yapılan dua sonrası Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Kevser Cami önünde açılan Çanakkale Sergisi gezildi.

Vatandaşlara çorba dağıtan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve projeye emeği geçenlere teşekkür ederek; "Çanakkale Zaferi'ni iyi anlamamız lazım." dedi.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever projenin Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yılı ve 18 Mart Şehit Günü nedeni ile hazırlandığını belirterek; "Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yılında Havza’da öğrencilerimizle vatandaşlarımızla ve kamu kurumlarında çalışan mesai arkadaşlarımızla beraber olduk. Amacımız şehitlerimizi unutmadığımızı onların değerlerine mümkün mertebe bağlı kaldığımızı göstermekti. En büyük hedefimiz ise gençlerimize Çanakkale’nin nasıl bir savaş olduğunu orada şehitlerimizin ve gazilerimizin bizler için yapmış olduğu fedakarlığı gösterebilmekti. Onları anlatabilmekti umarız başarılı olmuşuzdur. Bu organizasyonu yapan başta belediye başkanlığı, müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğüne çok çok teşekkür ediyorum. Katılımlarından ötürü Havza halkına ve öğrencilere şükranlarımı sunuyorum." dedi.