Ağrı'nın Diyadin ilçesinde dün, PKK tarafından düzenlenen ‘Bahar Şenliği’nde çıkan çatışmada 4 askerin yaralanmasının yankıları sürüyor. Partisinin düzenlediği aday karşılama mitinginde konuşan HDP Bursa 1. sıra adayı Asiye Kolcak, dünkü çatışmayı provokasyon olarak yorumladı. Olayın perde arkasının ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Kolçak, "Böylesine bir provokasyonla aslında HDP ve HDP’nin üzerinde yürüdüğü demokratik siyaset provoke edilmeye çalışılıyor ama biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Bu olayı kınıyoruz, bu olaydaki perde arkasının iyice araştırılmasını, sorumluların ortaya çıkarılmasını istiyoruz." dedi.

HDP Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Parkı'nda milletvekilleri aday karşılama mitingi düzenlendi. Partili vatandaşların halay çekip slogan attığı mitingde gazetecilere açıklamalarda bulunan HDP Bursa 1. Sıra Adayı Asiye Kolçak, Ağrı'daki çatışmayı değerlendirdi. Olayı provokasyon olarak yorumlayan Asiye Kolçak, şunları kaydetti: "Tam da iki yıldır Türkiye’de barış ve demokratik çözümün yollarının arandığı bu iklimin, oluşturulduğu bir coğrafyada yeniden çatışma sesleri, yeniden silah sesleri, yeniden gençlerimizin kanının yere dökülmesini ne yazık ki provokasyonlarla sağlamaya çalışan bir sistem var. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çatışma, silah, kan ve gözyaşı Türkiye halklarına bir şey kazandırmadı bundan sonra da kazandırmayacaktır. Bu seçim arifesinde de böylesine bir provokasyonla aslında HDP, ve HDP’nin üzerinde yürüdüğü demokratik siyaset provoke edilmeye çalışıyor ama biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz."

"EĞER ÇÖZÜM İSTENİYORSA OLAY AYDINLANSIN"

Olayın aydınlatılması gerektiğini dile getiren Kolçak, "Biz, kanın gözyaşının durması için 40 yıldır mücadele ettik. Bundan sonra da bir tek insanımızın asker, polis, gerilla, sivil tek insanımızın yaşamını yitirmemesi için gereksiz kardeş kavgasına son vermek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu nedenle bu olayı kınıyoruz, bu olaydaki perde arkasının iyice araştırılmasını istiyoruz. Eğer demokratik çözüm isteniyorsa Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye’de yaşayan tüm halkların birlikte ve kardeşçe yaşamı isteniyorsa bu olay açığa çıkarılmalıdır. Bu provokasyonlarla demokratik siyasetin önüne engeller, barajlar konulmasın. Zaten yeterince barajlar var. Biz bu barajları algıyı yıkacağız." dedi.

Mitingde HDP'nin 18 milletveli adayı tanıtıldı. Adaylar arasında Suriye'den savaş nedeniyle iki yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç ettikten sonra müzik otoritelerini şaşkına çeviren ve gece yarısı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Çerkes asıllı Tambi Asaad Cimuk'un eğitimlerini sürdürdüğü Akademix Güzel Sanatlar Merkezi Yöneticisi Rüstem Avcı da bulunuyor.