7 Haziran seçimlerinde büyük bir başarıya imza atan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Teşkilatı kutlama etkinliği düzenledi. Gündoğdu Meydanı'nda yapılan kutrlama etkinliğinde konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Bizim gibi düşünmeyen, partimize kulak vermediği halde bu seçimde barajı yıkmamız için bize destek olan, bize kardeşlik, adalet için destek olan bütün seçmenlere müteşekkiriz. Emanetlerine asla hıyanet etmeyeceğiz” diye konuştu. Kutlamada, İzmir'den seçilen ikinci HDP'li olan Müslüm Doğan'da bir konuşma yaptı.

Kutlamada konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Seçimden iki ay önce anlaşma yaptık. Anlaşma yaptık barajları aşacağız diye ama siz barajları paramparça ettiniz. Ne yaptınız böyle? Artık baraj maraj yok. Belki bütün mücadeleleri kazanamayabiliriz ama vekilleriniz asla baş eğmeyecek, diz çökmeyecek. Türkiye'nin ana muhalefeti olmaya adım adım ilerliyoruz. Ama bununla da yetinmeyeceğiz. Bunun azını kabul etmeyiz. Ama dünyanın azını istemiyoruz. Bütün dünyayı istiyoruz. Bugüne kadar bize hiçe sayanlar nasıl bir güç olduğumuzu, ağır ağır büyük baskılar altından çıktığımızı, tam henüz çıkmadan nasıl sarstığımızı biliyorlar. Korkuyorlar ama çok korkmasınlar. Onları iktidardan edeceğiz. Sıradan insanlar gibi yaşayacaklar. Hepsi bu kadar. Onlar şimdi sıradan birer insan olmaya hazırlansınlar. Otobüs duraklarında kuyruk beklemeye, minibüs parası denkleştirmeye, fırından iki ekmek mi bir ekmek alayım diye düşünmeye hazırlansınlar. Türkiye'de 70 milyon insan nasıl yaşıyorsa öyle yaşayacaklar. Bugün ne kadar sevinsek az. Bizi hiçe sayanlara gösterdik. Bunun için bayram edebiliriz. Beş para etmez barajlarını korumak için ne kadar çok cana kıydılar. Ne oldu değdi mi? Yıktık o barajı. Yarından sonra yapacak çok işimiz var" dedi.

HDP'den İzmir milletvekili seçilen diğer bir isim olan Müslüm Doğan'da, "Karanlığı araladık, aydınlık bizim artık. AKP'nin karanlık rejimini biz yıktık. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Tarihi bir görev üstlendik. Aydınlığa doğru yürüyoruz. Geleceğimizi inşa edeceğiz, ütopyamızı gerçekleştireceğiz. Halklar, inançlar, yurtseverler, devrimciler ilk kez bir arada. Bir araya geldiğimizde neler yaptığımızı gördük. Artık kimse ötekileştirilemeyecek. İnançlar, diller özgür olacak. Artık demokratik bir ulus oluşturacağız. Demokratik cumhuriyeti kuracağız" diye konuştu.

Gündoğdu Meydanı'nı dolduran partililer, ellerinde bayraklarla halay çekti. Alanı dolduran partililer sık sık, "Bizler HDP, bizler Meclis'e" sloganları attı. Kutlamalarda çeşitli müzik grupları da konser verdi.