HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, Artuklu ilçesinde Arap halkının yoğunluklu olduğu Savur Kapı Mahallesi'nde seçmenlere Arapça seslendi.

Farklı halkların, farklı inançların ve farklı kültürlerin yaşadığı Mardin’de vatandaşlarla bir araya gelen Sancar, HDP Artuklu İlçe Örgütü’nün Arap halkıyla düzenlenen toplantısına katıldı. Konuşmasının tamamını Arapça yapan Sancar, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimin önemine değindi.

HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, 1 Kasım’ın demokrasi ile diktatörlük arasında bir seçim olacağını söyledi. Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir seçime doğru gittiklerini belirten HDP Milletvekili, "Yalan ile dürüstlük arasında bir seçimdir. Talan ile hizmet arasında bir seçimdir. Kişisel menfaat ile halka hizmet arasında bir seçimdir. En önemlisi de, savaş ile barış arasında seçim yapacak olmamızdır.” dedi.

İktidarın HDP’nin önünü kesmek için her türlü oyunu sergilediğini ifade eden Sancar, şunları kaydetti: "Onlar için bunu engellemenin en iyi yolu bu barış ortamını, bu huzur ortamını bozmaktı. Savaşı başlattılar. Savaşı onlar başlattılar arkadaşlar. Savaşı üstelik 7 Haziran’dan sonra değil, 7 Haziran seçimlerinden önce başlattılar. Cumhurbaşkanının ‘ben Dolmabahçe mutabakatını tanımıyorum’, 'Kürt sorunu yoktur' dediği gün bu savaşı başlattılar."