Halkların Demokratik Partisi (HDP ) Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Kobani’de vahşi çetenin işbirlikçi ve lojistikçileriyle birlikte bir katliama imza attıklarını söyledi. Irmak, “IŞİD, üç koldan saldırı düzenlemiş. Bir kolu da Türkiye’den. IŞİD’in üçüncü koldan Türkiye’den sızdığı doğru mu? Desteklediğiniz, gözettiğiniz IŞİD sınırdan geçmiş midir? bunlara cevap verilmesi gerekiyor.” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı ve Hakkari HDP Milletvekili Selma Irmak, DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle ile DTK üyeleri ortak açıklama yaptı. DTK binası önünde açıklamalarda bulunan Irmak, Kobani’de tamamen sivillere yönelik yapılan insanlık dışı saldırıyı kınadıklarını belirtti. Irmak, “IŞİD için güzellemeler yapan, PYD, IŞİD’den daha tehlikelidir diyen zihniyeti buradan bir kez daha kınıyorum. IŞİD, üç koldan saldırı düzenlemiş. Bir kolu da Türkiye’den. IŞİD’in üçüncü koldan Türkiye’den sızdığı doğru mu? Desteklediğiniz gözettiğiniz IŞİD sınırdan geçmiş midir? bunlara cevap verilmesi gerekiyor.” dedi.

Türkiye’nin IŞİD’e verdiği desteğin ayyuka çıktığını öne süren Irmak, “Bozulan hesaplar ve dengeler IŞİD desteğiyle yapılmaya çalışılıyor ve yeni bir hegemonya oluşturup başına Tayyip gelmek istiyor. Bu tezgâh YPG eliyle yerle bir edildi. Bu saldırı özgürleştirme hamlesine yapılan saldırıdır. Tel Abyad başarısı IŞİD destekçilerini çok korkuttu. Bunun seçim sonuçlarıyla da ilgisi olduğunu biliniyor. Bu tezgah planlı ve programlıdır. Kan dökücülerin pratikleri demokrasi güçlerinin hayallerini aşar. Türkiye aklını başına alsın. IŞİD’e verilen destek katliama verilen destektir. IŞİD’in Türkiye’ye komşu olması kimsenin yararına değildir. Türkiye hala PYD’yi IŞİD’den daha tehlikeli olarak görmektedir.” ifadelerini kullandı.

'AKP, KÜRT DÜŞMANLIĞINI TERK ETMEMİŞTİR'

Kobani’de kaç kişinin hayatını kaybettiğinin net olmadığını anlatan Irmak, çok sayıda yaralının tedavi beklediğini kaydetti. DTK sağlık meclisi üyelerinin Kobani’ye geçişlerine izin verilmediğini anlatan Irmak, “IŞİD çetelerine sağlanan kolaylık sağlık ekiplerine sağlanmıyor” dedi. Yaralıların sınırdan getirilmesine engel çıkarıldığını, Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne yaralıların girişine izin verilmediğini belirten Irmak, “Bu büyük bir vahşettir. Türkiye’nin vebali çok büyüktür. AKP Kürt düşmanlığını terk etmemiştir. DTK olarak hükümete çağrıda bulunuyoruz Kürt düşmanlığından vazgeçin.” şeklinde konuştu.

Irmak, halkın sınırlara gitme yerine bulundukları yerde demokratik tepkisini göstermesi gerektiğini kaydetti.