HDP üyesi bir grup, hasta mahkumların serbest bırakılması için bir araya geldi. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Hasta tutsaklar konusu insani ve vicdani bir meseledir.” dedi.

HDP üyesi bir grup, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde bir araya gelerek hasta mahkumların tahliye edilmesi için açıklama yaptı. Gruba hitaben konuşan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hasta tutsaklar konusunun barış ve müzakere sürecinin bir maddesi olduğunu açıkladı. Hasta tutsakların, pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini anlatan Buldan şöyle konuştu: “Barış ve müzakere sürecinin de bir maddesiydi hasta tutsaklar meselesi. Hükümet ve devlet yetkilileriyle yaptığımız tüm görüşmelerde hasta tutsaklar meselesinin barış ve müzakere sürecinde pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini ifade ettik. Fakat tüm girişimlerimize rağmen pazarlık konusu edildi. Eğer adım atılmazsa hasta tutsaklar tahliye edilmeyecek denildi. Oysa hasta tutsaklar konusu insani ve vicdani bir meseledir. Pazarlık konusu haline getirilmeyecek kadar da kıymetli bir meseledir. Bugün burada cezaevinde bulunan ve ölümle pençeleşen yüzlerce arkadaşımızın acilen tahliye edilmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.”

Hasta tutsakların Türkiye’nin en önemli meselelerinden biri olduğunu söyleyen Buldan, “Fakat her türlü çabamıza rağmen ne yazık ki hasta tutsaklar konusunda bir türlü yol kat edilemeyen bir aşamadayız.” dedi. Grup açıklamanın ardından slogan atarak cezaevi önünden ayrıldı.