CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun, sosyal paylaşım sitesinde cumhuriyetle ilgili yorumuna tepki gösterdi. Özel, "Senin o 'reklam arası' dediğin cumhuriyet olmasa, idare sarayda kalmaya devam etse sen bir kadın olarak o sarayın neresinde, hangi odasında olacaktın? Hangi kafesin, hangi örtünün arkasından o töreni izleyecektin? Senin sözünü kim dinleyecekti?" dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere gelen Milletvekili Özel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili Babuşçu'nun, dün Facebook'taki hesabında yaptığı, Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiği yönündeki yorumuna sert tepki gösterdi. Tatsız bir günde Balıkesir'de olduğunu belirten Özel, Meclis'te birlikte görev yaptığı, eczacı olan bir meslektaşı Tülay Babuçcu'nun sosyal paylaşım sitesi hesabından yaptığı yorumu hatırlattı. Babuçcu'nun, bu yorumları yaparken kaçak sarayın önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vermiş olduğu bir fotoğrafa yorum yaptığını belirterek, "Cumhuriyet, egemenliği saraydan alıp Meclis'e vermiştir. Tülay Babuşcu'ya şunu sormak lazım: Senin o 'reklam arası' dediğin cumhuriyet olmasa, idare sarayda kalmaya devam etse sen bir kadın olarak o sarayın neresinde, hangi odasında olacaktın? Hangi kafesin, hangi örtünün arkasından o töreni izleyecektin? Senin sözünü kim dinleyecekti? Bu milletvekiliyle Ege Üniversitesi'nden mezunuz. Bir kız öğrenci Balıkesir'den kalktı gitti, okudu ve meslek sahibi oldu. O mesleğiyle ayakları üzerinde duruyor. Kimseye muhtaç değil. Milletvekiline bu özgürlüğü kim verdi? Kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyet verdi." dedi. Tülay Babuşcu'nun Meclis'te Türkiye Cumhuriyeti'ne sadakat yemini ettiğini hatırlatan Özgür Özel, "Namusunuz ve şerefiniz üzerine yemin ettiniz. Şimdi o yeminin daha süresi dolmadan çıktınız, cumhuriyete 'reklam arası' diyorsunuz. Sadakatle yemin ettiğiniz o cumhuriyet bittiyse AKP'den değil, orası size yakışır ama Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden derhal istifa etmelisiniz. Boşaltın o makamı." diye konuştu.

Toplantıda CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özkan da Babuçcu'ya tepki gösterdi. Babuşcu'nun, laik ve demokratik cumhuriyetin kazanımlarıyla milletvekili seçildiğini belirterek, "Bu açıklama, kadınlar arasında ciddi bir infial yarattı. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetle birlikte biz kadınlar, eşit hak ve özgürlüklere sahip olduk. Cumhuriyetimizin reklam arası olmadığını ancak Tülay Bubuşcu'nun gerçekten reklama ihtiyacı olduğunu açıkça görüyoruz. Tülay Babuşcu'nun, bir tek kanun teklifi ve soru veya araştırma önergesi yoktur. CHP milletvekilleri son bir yılda basında yüzlerce kez haber olmuşken Babuşcu, sadece 46 kez haber olabilmiştir. Kendisini şiddetle kınıyoruz. Kendisinden utanç duyduğumuzu ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıdaki CHP'li kadınlar da üzerinde, “Cumhuriyet sayesinde milletvekili olan bu kadını, biz cumhuriyet kadınları şiddetle kınıyoruz.” yazılı dövizler taşıdı ve Milletvekili Babuşcu'yu istifaya davet etti.