Hazreti Peygamber'in hayatını 7'den 70'e herkese daha iyi tanıtmak amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının ilk aşama sınavları sona erdi. 'Kaybedeni olmayan yarışma' olarak nitelendirilen ödüllü sınava giren vatandaşlar, önemli olanın Peygamber Efendimiz‘in hayatını okumak olduğunu ifade etti.

Yetişkinler, lise, ortaokul ve ilkokul olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılan sınavlar, salon ve internet olmak üzere farklı gün ve seanslarda düzenlendi. Yarışmaya Türkiye genelinde 1 milyon kişinin başvurduğu öğrenildi. Başakşehir'de yarışmaya katılan vatandaşlardan kimileri soruları kolay bulurken, kimileri zorlandığını ifade etti. Ev hanımı 3 çocuk annesi Şemsi Nurtamir, yarışmayı geçen yıl ki sınavlardan beri takip ettiğini ve kitabı bir ay içinde heyecan ve sevinçle okuyarak bitirdiğini söyledi. Nurtamir, “Burada soruları bilerek çözdüğüm halde, bu sorular ya ahirette karşıma çıkarsa nasıl cevaplayacağımı düşünerek yaptım hep. Efendimizin hayatı hakkında hiç duymadığımız şeylerle karşılaşmam beni hem heyecanlandırdı, hem de hüzünlendirdi. Hayatımızda bilmediğimiz o kadar çok şey var ki hatırlattıkları içi çok teşekkür ederim.” dedi.

Sınava giren vatandaşlardan Nazmi Acar, “Bizim için heyecanlı bir imtihan oldu. Bu heyecan, Efendimiz (sas) hayatını ve sahabe efendilerimizin hayatını okuyup öğrenme heyecanı tabii. İnsanlığın hakikaten kurtuluş çaresi olana Efendimiz ‘in(sas) getirdiği hediye hidayeti en güzel şekilde okuyup insanlığa ulaştırmak için çok güzel bir usul bu organizasyon.’’ diye konuştu.

Kasım Özhan ise, “İnsanlığın bir birine bu derece uzaklaştığı, kutuplaştığı böyle bir dönemde Efendimiz ’in sas her şeye çare olduğu gibi ona çare olarak bu sınavın yapılması güzel bir şey oldu. Sorularda sahabe efendilerimizi öğrenme ve Efendi’mizin toplumla nasıl içli dışlı olduğu ve onları nasıl kazanma yönünde olduğuna yönelikti.” ifadelerini kullandı.

KAYBEDENİ OLAMAYAN YARIŞMA

Amacı Peygamber Efendimiz’i (sas) okumak, anlamak, hayatımıza rehber kılmak ve kitap okunmasını teşvik etmek olan yarışmada kitaplar yaş sınırına göre ayarlandı. Yarışmacılar İlkokul; Çocuklar için 'Sevgili Peygamberimizin Hayatı (sas)', Ortaokul; Gönüllerin Efendisi 'Hz. Muhammed Mustafa (sas)' Lise; Şiddet ve Savaş Karşısında Nebevi Duruş 'Sulh Peygamberi (sas)' Yetişkin; İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle 'Peygamber Efendimiz (sas)' adlı kitapları okuyarak sınavlara hazırlandı.