14 Aralık medyaya darbe operasyonu ile gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, alıkonulduğu Silivri Cezaevi’nde yeni bir mektup kaleme aldı.

Samanyolu muhabirinin Silivri Cezaevi önünde okuduğu mektupta, hapishane personelinin Ankara’dan gelen talimatları uyguladığını anlatan Karaca’nın mektubu şöyle: "Bize yapılanlarla ilgili hapishane müdüründen infaz memuruna tüm çalışanlarla ilgili, Allah var şikayet etmiyorum. Bu insanlar yukarıdan (Ankara) gelen talimatları uyguluyorlar. Burada çalışanların ve yetkililerin ellerinden geleni yaptıklarından tereddütüm yok. Benim itirazım, bir gazeteci ve medya yöneticisi olarak, hele hele verilen tahliye kararına rağmen esir olarak, tutsak olarak en ağır ve mahrum şartların bulunduğu cezaevine konulmamadır.
Hak etmediğim halde adı T tipi, F tipi ya da her neyse aşırı sıkı ve güvenlikli cezaevine konulmamızadır. Bu yapılanları AİHM başta olmak üzere insan hakları alanında çalışma yürüten neresi varsa oraya taşıyacağım. 15 Mayıs 2015 Silivri Hidayet Karaca."