-Batman kent merkezinde bulunan bir iş merkezinin çatısından içeri giren hırsızlar 3 daireden bilgisayar ve cep telefonu çaldı.
Alınan bilgiye göre, Meydan Mahallesi'nde bulunan bir iş merkezine gece saatlerinde çatıdan içeri girdikleri iddia edilen kişi ya da kişiler iş yeri olarak kullanılan 3 daireden bazı elektronik malzemeleri çaldı.
İş yeri sahipleri iş yerlerini açmaya geldiklerinde hırsızlık olayının yaşandığını fark edip durumu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü ekipleri gerekli incelemeleri yapıp olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi Başkanı Hüseyin Ekmen, iş yerlerinin hırsızlar tarafından soyulduğunu belirterek, kendisine ait bilgisayarın çalındığını kaydetti.
Hırsızlık olaylarıyla ilgili gerek ailelerin gerekse emniyet yetkililerin üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Ekmen, “Batman’da son günlerde hırsızlık olayları sıkça yaşanmaya başlandı. Bunun sebebini bilmiyoruz. Ama başı boş gezen çocukların yaptığını tahmin ediyoruz. Çocukları gece eve gitmeyen aileler hiç mi merak etmiyor. Demiyor mu benim çocuğum ne iş yapıyor ve nerde kalıyor. Aileler buna dikkat etmelidirler. Bunun yanında emniyette çalışma başlatsın. Cezalar caydırıcı olmalıdır. Yani göz altına alınıp bırakılmamalı bu insanlar. Biz bu konuda yetkililerin duyarlı olmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Bina yöneticisi Seyfettin Ülgen ise hırsızların kapıyı bırakıp çatıdan girdiğini belirterek, bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirdi.
İçeri giren kişilerin yan binadan girdiklerini belirten Ülgen, “birkaç dairenin kapısında alarm sistemi kurulu. Bu alarmların çalması sonucu hırsızlar binayı terk etmiş. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.” dedi.