Tunceli’nin Hozat İlçesinde çıkan yangın kontrol altına alınamıyor. Hozat ilçesinde Ali Boğazı bölgesi Yenibaş mevkiinde başlayan orman yangını tüm çabalara rağmen henüz söndürülemedi.

Hozat ilçesi Boydaşı köyü yakınlarında bulunan Yenibaş Jandarma Karakolu'na 22 Temmuz günü bir grup TKP-ML TİKKO mensubu tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirilmişti. Karakol askerlerin karşılık vermesiyle kısa süreli bir çatışma yaşanmış, çatışmanın ardından güvenlik güçleri bölgede operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda açılan ateş sonucu bölgede 9 ayrı yerde yangın çıktığı iddia edilen alanda ekiplerin ve vatandaşların çabalarına rağmen yangın kontrol altına alınamadı.

Yangınlara müdahale etmek amacıyla dün, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, belediye çalışanları, gönüllüler ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgeye hareket etti. Son derece sarp olan araziye iş makineleri giremeyince yangın bölgesine gidenler yangını, kazma ve küreklerle söndürmeye çalıştı. Çıkan yangın 4 bölgede söndürüldüğü öğrenilirken, diğer bölgeler de devam ettiği öğrenildi.

Bugün ise Yenibaş mevkiinde başlayan yangın söndürme çalışmaları devam ederken, Tunceli Belediyesi ve Dersim Ekoloji Meclisi Aktivistleri çağrı üzerine bugün sabah saatlerinde duyarlı vatandaşların katılımıyla yangın alanına doğru yola çıkıldı. Yangın söndürme alanına, Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun, HDP Tunceli Milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, DİSK Genel İş Sendika Şübe Başkanı Erkan Yılmaz, Dersim Ekoloji Meclisi Aktivistleri ,Belediye İtfaiye ekipleri ve çok sayıda duyarlı vatandaş Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat’ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.