Ünlü sinema sanatçı Hülya Koçyiğit, Mardin'de Deyrulzafaran Manastırı'nı gezdi, mum yakıp dilek diledi.

Mardin’de yönetmen ve yapımcılığını Hasan Özen’in üstlendiği 'Bir Mühendisin Penceresinden Aşk' isimli tiyatro oyununu izlemek ve destek vermek amacıyla gelen ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, Deyrulzafaran Manastırı'nı da gezdi. Başrahip Gabriyel Akkurt’tan manastır hakkında bilgi alan Koçyiğit, mum yakıp dilek diledi. Burada Koçyiğit'e bir gazetecinin 'Fenerbahçe şampiyonluğu için dilek dileyin' demesi üzerine Koçyiğit, “Ben Beşiktaşlıyım. Beşiktaş şampiyon olsun istiyorum. Barış, huzur ve sağlık dileğinde bulundum.” dedi

ÜLKEDE KUTUPLAŞMA VAR, İÇİM ACIYOR

Manastırı gezdikten sonra gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektiren Koçyiğit’e bir gazeteci "Ülkedeki kutuplaşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu sordu. "Bu kutuplaşma dönemleri, ayrılık dönemleri içimi acıtıyor." diyen sanatçı, "Çünkü biz bin yıldır bu topraklardayız. Birbirimize hep saygılı olduk. Hep sevgi içinde olduk. Hep beraber hareket ettik. Ama son zamanlarda bu benim içimi acıtıyor. Kalbimi acıtıyor. Ben istiyorum ki bir an önce barış olsun. Huzur olsun. Herkes tekrar barış içinde kol kola gülüp eğlensin. Herkes dinine, diline, kültürüne saygılı olsun. Benim isteğim budur.” açıklamasında bulundu.

Bir gazetecinin 'akil insanlar heyeti'nden uzak durması ile ilgili sorusunu da cevaplayan Koçyiğit, "Zaten o iki aylık bir çalışmaydı. Bitti, o kadar, daha fazlası da yok.” diye konuştu.