İlahiyatçı yazar Mustafa Kayapalı, üst üste çözüm bekleyen problemlerin yığıldığı, biriktiği 20. asırda karşısına gelen her türlü problemi kahve içme rahatlığı içerisinde çözen Hz. Muhammed (sav)'e bugün insanlığın her zamankinden daha fazla muhtaç olduğunu söyledi.

Kars Halk Eğitim Merkezi konferans salonu dolduran 'Herkes O'nu Okuyor' katılımcıları, Ay Işığı Eğitimciler Derneği organizasyonu ile ilk olarak öğretmenler ve öğrencilerden oluşan ilahi grubunu dinledi. Ardından İlahiyatçı Mustafa Kayapalı, Hz. Muhammed'in hayatını anlattı. Genciyle yaşlısıyla katılımcıların dikkatle dinlediği Kayapalı, üst üste çözüm bekleyen problemlerin yığıldığı, biriktiği şu asırda karşısına gelen her türlü problemi, her türlü derdi ve her türlü meseleyi kahve içme rahatlığında çözen Hz. Muhammed'e insanlığın her zamankinden daha fazla muhtaç olduğuna dikkat çekti. Bu itirafın Cenab-ı Allah tarafından bütün gönüllerde duyulmasını dileyen Kayapalı, "Cenab-ı Allah, bütün insalara Efendimiz'in büyüklüğünü duyursun. Bunu derken bize de Efendimiz'i bütün dünyaya, güneşin doğup battığı her yere, onun yüce adını duyurmayı muhaffak eylesin." dedi.

'HADİSLERİ VE KUR'AN-I UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Kur'an ile örtüşen bire bir hayatın Hz. Muhammed'in hayatı olduğunu kaydeden Kayapalı, "Efendiler Efendisi'ne müracat etmeden, onun mübarek hadislerine müracat etmeden, Kur'an-ı da doğru anlayamaz ve doğru yaşayamazsınız. Bugün 'Kur'an Müslümanlığı', 'Kur'an'daki İslam' diye medyada ileri geri konuşan insanlar var. Burada Kur’an Müslümanlığına kimsenin itirazı olmaz ama bunun altında hadisi şerifler, Peygamber Efendimiz'i bir kenara koyma gayreti var ki bunun da farkında olmak lazım." hatırlatmasında bulundu.

Kur'an-ı Kerim'in Hz. Muhammed'e verdiği referansları anlatan Kayapalı, şunları söyledi: "Birileri kalkıp, Kur'an daki Müslümanlık deyip hadisleri, Peygamber Efendimiz'i kenara koymaya, hadisleri unutturmaya, Peygamberimiz'i unutturmaya çalışıyorlar. Hem de Kur'an namına bunu yapıyorlar. Halbuki Kur'an, Efendimiz'i o kadar çok referans veriyor ki mesela Ahsab suresinde, 'Allah ve Resulü bir konuda hüküm verdiler ise mümin kadın ve erkeklere artık o konuda muhayyerlik yoktur. İstediğini yapamazlar. Allah'ın bir konuda bir ayeti var ise; Peygamberimiz'in bir konuda söylediği hadis var ise artık onların üzerine söz olmaz, diyor Kur'an Kerim. Kur'an en büyük rehberdir, kimsenin buna itirazı olmaz. Evet Kur'an bize yeter, buna da kimsenin itirazı olmaz. Fakat şöyle demek daha doğru olur, evet Kur'an bize yeter amma Kur'an doğru anlaşılırsa bize yeter. Kur'an-ı Kerim'in doğru anlaşılması için Kur'an-ı en doğru anlayan ve en doğru yaşayan Peygamberimiz'in sünnetine ve onun mübarek hadislerine müracat etmeden Kur'an-ı doğru anlayamayız."

KARS'TA HERKES O’NU OKUYOR SALON KAYITLARI DOLDU

Konferans sonrası 'Herkes O'nu Okuyor' etkinliği hakkında bilgi veren Ay Işı Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Eryıldırım, salon sınavı kayıtlarının 8 Mart itibariyle sona erdiğini söyledi. Kars'ta 6 bin kişinin müracatta bulunarak salon kayıtlarını doldurduklarını aktaran Yıldırım, "14 Mart'a kadar internet ortamında online yapılacak sınav kayıtlarımız devam ediyor. Halkımızın bu yıl 2. olarak düzenlenen Hz. Muhammed'in hayatını okuma yarışması 'Herkes O’nu Okuyor'a ilgileri bizleri çıktığımız bu yolda bir kez daha mutlu etmiştir. Artık sınav günlerimizi bekleyecek ve sınavlara girip Efendiler Efendisi'nin hayatının işlendiği sorulara cevap vereceğiz." şeklinde konuştu.