Aksaray Barosu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda görüşülecek 'iç güvenlik paketi' kanun tasarısına tepki gösterdi.

Aksaray Barosu adına yazılı açıklama yapan Baro Başkanı Levent Bozkurt, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak olan ve kamuoyunda “İç güvenlik paketi” olarak bilinen 24 Kasım 2014 tarih ve 4665 sayılı, “Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Tasarısına karşı demokratik hukuk devleti ve bireyin temel hak ve özgürlükleri ile bağdaşmayan düzenlemelerin bilinmesi gerektiği ve vatandaşlarımızın bilgi edinmesinin sağlanması düşüncesinde olduklarını ifade ederek, "
Hiçbir vatandaşımız molotof kokteylinin silah sayılması ve molotof kokteyli atılmasına karşı çıkıp çıkmayacağı ortada iken tasarıya karşı eleştiride bulunanların molotof kokteyli atılmasına karşı çıkılıyormuş gibi gösterilmesi ve bu yönde bir algı yaratılmasını da anlayabilmiş değiliz. Molotof kokteyli zaten hali hazırda Türk Ceza Kanunu’na göre silah kabul edilmektedir. Kamu güvenliği ve kamu düzenini ülkemizin tüm sınırları içinde sağlamak devletimizin görevi olduğu gibi kişi hak ve hürriyetlerini de korumak devletin öncelikli görevlerindendir. Özetle açıkladığımız gerekçelerle düzenlemenin anayasal ve evrensel değişmez kurallar olan yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı ayrılığı ilkeleri ve hukuk devleti ilkelerine aykırı olacağı, toplumun hukuk güvenliğini tehlikeye sokacağına dair endişelerimizi paylaşıyor ve milletvekillerini uyarıyoruz." dedi.