Türkiye’nin ağır sanayisinde üretimini sürdüren İÇDAŞ, kalifiye insan gücü yetişmesi için Çanakkale'nin Biga ilçesinde İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temelini attı. Firmanın faaliyet gösterdiği ilçede yaptıracağı okulun, İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin’in evsahipliğinde düzenlenen temel atma törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Biga Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ve diğer vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları gösterisinin ardından konuşmalar yapıldı ve dualarla temel atıldı. Vali Çınar, konuşmasında endüstri meslek lisesi mezunu olduğunu belirterek, "Bu nedenle meslek lisesi açılışları, temel atmaları beni çok heyecanlandırıyor. Bu okulu Çanakkale’ye, Biga’ya kazandıran Bülend Engin’in şahsında İÇDAŞ ailesine teşekkür ediyorum. Hayırseverlerin kıymetini bilelim." dedi. Çınar, İÇDAŞ’ın Çanakkale ilindeki her türlü yardımları büyük bir tevazu içinde yaptığını sözlerine ekledi. Kaymakam Genel ise ilçede göreve başladıktan sonra büyük bir tamirata ihtiyaç duyulan spor salonunu İÇDAŞ Genel Müdürü Engin’e tek bir cümleyle bildirdiğini ve salonun onarıldığını söyledi. Genel, "Devletimizin de yaptığıyla birlikte şu anda Biga’da iki tane pırıl pırıl kapalı spor salonumuz var. İÇDAŞ, Biga’da sanayileşmenin öncüsü. Aynı zamanda eğitimde de bu öncülüğünü sürdürüyor. İÇDAŞ, devletimiz gibi bu topraklara hizmet ediyor." dedi.

Yaklaşık bin metrekare arsa üzerine kurulacak okul, bodrum ve zeminle birlikte beş katlı olacak. 16 derslik, 9 atölye, 4 laboratuvar, idari odalar, kantin ve kütüphanenin bulunacağı okulda, yaklaşık 500 öğrenci öğrenim görecek. Gelecek eğitim yılında açılması planlanan okul, gençlerin mesleki hayata atılmaları için ilk adımı teşkil edecek.