İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Siirt’te köy muhtarı ve geçici köy korucusu Mustafa Turhan’ın öldürülmesi olayıyla ilgili gelişme olmadığını, araştırıldığını söyledi. Bakan, "Terörle bağlantılı olabilme ihtimali yüksek ama henüz netleşmedi." dedi. Bakan, İstanbul Taksim'de ise 1 Mayıs'ta valilik kararının uygulanacağını bildirdi.

7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi seçim güvenliği çalışmaları için Adana'ya gelen Bakan Öztürk, Vali Mustafa Büyük'ü ziyaret ederek bir süre görüştü. Bakan daha sonra ise Sheraton Otel'deki güvenlik toplantısına katılmak için ayrıldı. Bakan Öztürk, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Daha önce şehirde görev yaptığını hatırlatan Öztürk, Adana'nın sevdiği bir şehir olduğunu belirterek burada bulunmaktan son derece mutlu olduğunu kaydetti.

Öztürk, seçim güvenliği ile ilgili toplantı yapacaklarını anlatarak, Siirt’in Eruh ilçesi Bağgöze Köyü muhtarı ve geçici köy korucusu 42 yaşındaki Mustafa Turhan’ın silahla vurularak öldürülmesine yönelik bir soruya da cevap verdi. Öztürk, Öztürk, olayın çok yönlü araştırıldığını hatırlatarak, "Terörle bağlantılı olma ihtimali yüksek. Ancak henüz netleşmedi." dedi. İşçi ve memur sendikalarının 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararı için ise "İstanbul’daki kararı biliyorsunuz. Valiliğimizin kararı bu ve bu karar uygulanacak." diye konuştu.