İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, 28 Şubat’ın yıldönümü nedeniyle Antalya’daki kapalı yoldaki düzenlenen eyleme katıldı. Yıldırım burada yaptığı açıklamada 28 Şubat döneminde kendisinin de içinde olduğu 28 kişilik bir suikast listesinin hazırlandığını söyledi. Yıldırım, bu listenin henüz basına yansımadığını belirtti.

Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Halkın oylarıyla başa gelmiş bir iktidardan rahatsız olan zalim, kendini beğenmiş, kendi gücüne fazlaca inanan bir ekip, bu darbeyi yaptı. Şimdi kalkmışlar 28 Şubat’ın bir darbe olmadığını söylüyorlar. Ne yazık ki bu darbeciler Erbakan Hocayı da anladıklarını söylüyorlar. Halbuki o gün İsrail ve Amerika’nın isteği üzerine bu darbeyi yaptılar. Türkiye’nin bağımsızlığına karşı bu darbeyi yaptılar. Ben de 28 Şubat’ta tutuklananlardan biriyim. 28 kişilik her ne olursa olsun susturulması gerekir diye suikast dahil olan o listenin içindeyim. Henüz bu liste basına yansımadı. Onun için 28 Şubat, 28 Şubatçılar yargılanırken bu liste ve listelerin ortaya çıkarılması gerekir."

Asıl meselenin İsrail karşıtlığı olduğunu ifade eden Yıldırım, Siyonizme karşı olan herkesin yanında darbelere karşı olduklarını belirtti. Gerekirse bunun için sokaklara inmeye hazır olduğunu söyledi.

Ellerinde çeşitli pankartlar ve karikatürler taşıyan grup konuşmalar sırasında sloganlar attı.