İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'de 8 yıldır sessiz soykırım uygulandığını ve dünyanın ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

Mavi Marmara saldırısının yıl dönümünde anma programı düzenlendi. İnsani Yardım Vafı'nın (İHH), Fatih Caminde gerçekleştirdiği programda İsrail ve Mısır yönetimi protesto edildi. Programa İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ve çok sayı vatandaş katıldı.

Programda konuşan İHH Başkanı Yıldırım, Gazze'de 8 yıldır sessiz soykırım uygulandığına ve dünyanın ayağa kalkması gerektiğini kaydetti. Yıldırım şöyle konuştu; "Sağcı, solcu, İslamcı hangi düşünceden olursa olun İsrail artık Mavi Marmara'ya saldırdığı günden itibaren yalnızlaşmıştı. Tam 8 yıl oldu abluka uygulanalı. Netanyahu ve yandaşları Liberman ve diğerleri aynen Hitler gibi yaptı. Bana diyorlar ki İsrail çok hassas onu Hitlere benzetme ben işte o hassas noktasına dokunuyorum. İsrailli yöneticilerinin Hitlerin çocuğu olduğundan hiç şüphem yok. Bundan da çok iyi eminim. Almanya'da bu kadar Yahudi'yi katleden masum insanları, çocukları öldürenle Gazze'de çocukları öldüren Netanyahu arsında ne fark var. Sayısı mı az. Onu mu kastediyorsunuz. Almanya'da 6 milyon öldü de Gazze'de bu kadar öldüremedi diye Hitler ile Netanyahu birbirine benzemez mi diyorsunuz. Tam 8 yıldır sessiz soykırım uygulanıyor. Ey dünya ayağa kalk. Silahlardan kanser oldular, çocuklar özürlü doğdu. Kalorisi düşük yiyecekler veriyorlar. Böylece 20 yılda bu nesli tamamen yok etmek istiyorlar. Dünyada kullanılmayan silahları kullandılar. Şunu da söyleyeyim. Buradan bazıları diyor ki İsrail ile anlaşalım aksi taktirde Mısır ve Filistin'e yardımlar gitmeyecek. Mursi'ye böyle bir yardım ulaşamayacak. Ben size şunu söylüyorum. Mursi gerekirse beni idam edin ama asla İsrail ile anlaşmayın diyecek kadar şehadeti seven biridir."

Programı son bölümünde ise Mavi Marmara saldırısında şehit olanlara dua etmek üzere Edirnekapı şehitliğine yüründü.