Ankara-İzmir otoyolunun geçeceği ve gelecekte önemi termal turizm merkezi olmaya aday Afyonkarahisar İhsaniye ilçesi palmiye ağaçlarıyla donatılıyor. Daha çok turizm bölgelerindeki yerleşim yerlerinde görülen palmiye ağaçları ilçeye farklı bir görüntü katarken, su probleminin çözümüne yönelik çalışmalar da sürüyor.

İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, ilçenin temiz suya kavuşacağını, su sisteminin kısa sürede devreye gireceğini ifade etti. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan içme suyu sisteminin bir an evvel bitirilmesi için girişimde bulunduğunu belirten Çabuk, bunda olumlu cevap alındığını söyledi. Çabuk, "Su depoları, isale hattı, arsenik arıtma tesisi ve pompa üniteleri yapımı devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda bitecek, halkımız temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak.” dedi.

İhsaniye'nin Akören Mahallesi'nin de arsenikli sudan kurtulacağı müjdesini veren Çabuk, mahallede çalışmaların büyük oranda bitirildiğini belirtti. Çabuk, otomasyonun yapılmasıyla birlikte Akörenlilerin artık arsenikten arıtılmış su içeceğini, kısa zamanda tüm halkın temiz suya kavuşacağını kaydetti.

“PALMİYE AĞAÇLARI DİKİLİYOR”

Öte yandan, İhsaniye'nin, çevre düzenlemesi ve görünümüyle ilgi odağı haline getirilmesi için de çalışmalar sürüyor. Şehrin gelecek 10 yılını düşünerek turistlerin Akdeniz Bölgesi'nde görmeye alışkın olduğu palmiye ağaçlarını ilçeye getirttiklerini ifade eden Çabuk, “Akdeniz Bölgesindeki yerleşim yerlerinde görülmeye alışık olduğumuz palmiye ağaçları artık İhsaniye'ye gelen misafirleri de karşılayacak. Şehrimizi güzelleştirmek, dışarıdan gelen memur ve işçilerin burayı kendi memleketleri gibi benimsemesini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle Ankara-İzmir Otoyolu projesinin bitirilmesinin ardından ilçemiz, sakin bir tatil yöresi olarak öne çıkacak. Biz, ilçemizin gelişimine bugünden ayak uyduruyoruz." diye konuştu.