‘İç Güvenlik Paketi’, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandı. İki defa ertelenen 132 maddelik torba yasasına başta muhalefet partileri olmak üzere çok farklı kesimden yoğun eleştiri gelmişti.

Kamuoyunda ‘İç Güvenlik Paketi’ olarak bilinen ve başta muhalefet partileri olmak üzere çok farklı kesimden eleştiri alan kanun taslağı Genel Kurul gündemine alınarak görüşülmeye başlandı. Hazırlandığında 40 maddeden oluşan ancak Komisyon’da verilen önergelerle toplam 132 kanuni düzenleme içeren torba yasa iki hafta üst üste Genel Kurul gündemine alınmayarak ertelenmişti.

TBMM Başkanvekili AK Partili Sadık Yakut’un başkanlık ettiği bugünkü oturumda gündem dışı konuşmalardan sonra verilen önergeler görüşülerek oylandı. ‘İç Güvenlik Paketi’ saat 14.00’de açılan Genel Kurul’a ancak 20.20’da görüşülmeye başlandı. Paketin tümü üzerine dair görüşmeler çerçevesinde İçişleri Bakanı Efgan Ala, milletvekillerine paketin içeriğine dair bir konuşma yapacak.

İç Güvenlik Paketi’nin ele alınacağı Genel Kurul görüşmelerinden önce ise Meclis’te yoklama gerginliği yaşandı. Yoklama yapılmasını talep eden muhalefet partisi grup başkanvekillerine oturumu yöneten Sadık Yakut, “Ben açtım. Maksat iki dakika Meclis’in açılmasını geciktirmekse ben açtım.” diyerek gündem dışı konuşmalar için milletvekillerine söz verdi.