Demokrat Parti(DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, siyasi iktidarın, paralel yapı yalanlarıyla, gerçek paralel yapı olan PKK ile olan ilişkilerini gizlemeye çalıştıklarını söyledi.

Parti binasında basın açıklaması yapan Bıyıklıoğlu, iktidarın, her şeyin üstünü paralel yapı yalanlarıyla örtme girişiminin artık toplumda kabak tadı verdiğini kaydetti. Bir yılı aşkındır, KCK/PKK terör örgütünün Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde cirit atmasına iktidarın sessiz kalmasının utanç verici olduğunu belirten Bıyıklıoğlu, "Diyarbakır'da, Hakkari'de, Van'da Şırnak'ta PKK yol kesiyor, kimlik kontrolü yapıyor, sorguma yapıyor, askerimize ve polisimize kurşun sıkarken; ülkeyi yönetenler sadece bakıyor. Tutturmuşlar bir paralel yapı yalanı, milletle alay ediyorlar. Bu kadar yalanan pes doğrusu." diye konuştu.

AK Parti'nin yanlış politikalarının ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini belirten Bıyıklıoğlu, cumhuriyet tarihi süresince bu dönemde olduğu kadar insanların kutuplaştırıldığı, ötekileştirildiği, ayrıma tabi tutulduğu ve benim gibi düşünmüyorsun diye örselendiği bir dönemin olmadığını kaydetti.

40 yılı aşkın aktif siyasetin içinde olduğunu ve askeri darbe dönemlerini DP'li bir siyasetçi olarak yakından gördüğünü vurgulayan Bıyıklıoğlu, kişi hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alınması noktasında ülkenin durumumun askeri darbe dönemlerinde bile kötü olduğunu ifade etti.

Askeri darbe dönemlerinde bile özgür basının susturmaya yönelik darbe yapılarak yöneticilerinin gözaltına alınmadığının altını çizen Bıyıklıoğlu, "Her türlü beceriksizliklerini ve suçlarını örtmek için herşeyi paralel yalanına bağlayarak ülkeyi yöneteceklerine inananlar yanıyor. 40 yılı aşkındır siyasetçiyim ve siyaset yapıyorum paralel yapı, paralel devlet yalanı uydurarak her türlü olumsuzluğun üstünü örtme ve toplumu susturmak için uyarlanmış böylesi bir tekerleme duymadım. Zaten böylesi bir iktidarda gelmedi. Paralel devlet yalanı, iktidarın, ortaya saçılan dağılan yırtığına yama olacağını zannetmiyorum. Paralel devlet bisikleti pedalını çevirenler, artık yolun sonuna geldi. Bu yalanlara milletin karnı tok." ifadesini kullandı.

Bıyıklıoğlu, Büyükşehir Yasası'nında ülkenin bölünmesine yönelik bir oyun olduğunu, terör örgütüne verilen tavizlerden birininde bu yasanın hayata geçirilmesi olduğunu sözlerine ekledi.