Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, Gaziantep'in, şehircilik sorunlarını göğe çıkarmış bir marka şehir olduğunu söyledi.

Köse, CHP İl binasında düzenlenen basın toplantısında, ulusal ve yerel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şehirdeki işsizlik probleminden dolayı işçi yeleği giyerek çıktığı toplantıda konuşan Köse, Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu Türkiye toprağının yabancılara teslim edildiğini ifade etti. Köse, “O yabancıların da kimler olduğu hepimizin malumudur. Terör örgütüne teslim edilen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bir basiretsizliği, yöneticilerinin basiretsizliği olarak mütaala edeceğimiz bir kayıp 1921 yılında Ankara Anlaşması'yla, 1923'te Lozan Anlaşması'yla Türkiye topraklarına katılmış olan Süleyman Şah Türbesi'ni maalesef yabancılara teslim ettik. Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihi boyunca ilk toprak kaybını böylece AKP iktidarı ile yaşamış olduk.” dedi.

İç Güvenlik Yasası ile de ülkenin getirilmek istendiği yerin belli olduğunu kaydeden Köse, “AKP iktidarının bu yasa adı altında Türkiye'yi faşizme teslim etmeye ve başkanlık sistemi ile de bu ülke üzerindeki oynadıkları oyuna devam etmeye bizim ne tahammülümüz var ne de müsaademiz olacaktır.” şeklinde konuştu.

Şehirdeki problemlere de dikkat çeken Köse, sanayideki gidişatın olumsuz olduğuna değinerek, “Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işçi çıkarmaları, iş yeri kapatmaları, Türkiye'nin iyi idare edilmediğini söylediğimiz her süreçte maalesef AKP tarafından dikkate alınmamıştır. Nitekim Türkiye'nin marka şehri, ihracatta lideri Gaziantep'te bugün onlarca iş yeri kapatılmış, binlerce işçi arkadaşımız da işinden olmuştur.” diye konuştu. Elektrik kesintisine vurgu yapan Köse, “Saatlerce, günlerce yaşanan elektrik kesintisi kış soğuklarında insanları mağdur etmiştir. TEDAŞ'ı bu kadar uyarılarımıza rağmen halen aynı görevsizlik anlayışı içerisinde, görevini yapmaya çalıştıklarını ve bunu niye bu şekilde yapabildiklerini anlamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in trafik, hava kirliliği, otopark sorunlarının altını çizen Köse, şunları söyledi: “Bu iş zaman kaybı. Aynı zamanda da ekonomik kayıp. Yerel yöneticilerimizin bu konuda da dikkatlerine bu konuyu sunuyoruz. Şehircilik sorunlarını bu kadar göğe çıkarmış bir marka şehirde bir AVM yıkımı için protokolün katılımıyla hep birlikte bir AVM'nin yıkımına şahit olduk. Bu nasıl bir hizmet anlayışıdır. Orayı anlamakta da zorluk çekiyoruz.”