İnşaat işçisi Ahmet Topaloğlu, TÜBİTAK olimpiyatlarında matematik dalında altın, gümüş ve bronz madalyaları bulunan oğlunun öğrenim gördüğü Karşıyaka Özel Yamanlar Koleji'ni polisin bastığını duyunca destek için gitti. Topaloğlu, "Duyar duymaz, okulun arkasında olduğumu göstermek için buraya geldim. Benim okulumla, çocuğumun eğitimiyle ilgili hiçbir sıkıntım yok, bu nedenle okulun önündeyim." dedi.

Karşıyaka Özel Yamanlar Koleji'nin eğitiminden çok memnun kaldığını, çocuğunun okula başladığı günden beri olimpiyat sınıflarında olduğunu anlatan veli Topaloğlu, "Ayrıca TÜBİTAK sınavlarında başarı göstermiş, altın madalyada dahil üç dört madalyası olan öğrenci. Eğitimi ve terbiyesi olarak okulumuzun her şeyinden memnunum. Ben çocuğumun ve eğitimin kurumunun sonuna kadar arkasındayım." diye konuştu.

Baskınların amacının tamamen günden değiştirmek olduğunu söyleyen Topaoğlu, okula bakış açısının değişmeyeceğinin altını çizdi. Okul, öğretmen ve yöneticileri yakından tanıdığını, hepsinden emin olduğunu dile getiren Ahmet Topaoğlu, "Sonuna kadar çocuğumun ve eğitim kurumunun arkasındayım. Amaç gündem değiştirmek, başka bir sebebi yok. O yüzden sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Allah'ın izniyle de bir şey olmaz. Bu insanların kesinlikle terörle alakası yok. Bunun arkası da diğerleri gibi kesinlikle boş çıkacak. Çocuğumu gönül rahatlığıyla göndermeye devam edeceğim." şeklinde konuştu.