Edirne’de duyarlı bir işadamı, inşaat kazıları sırasında bulduğu tarihi eserleri müzeye bağışladı.

Farklı medeniyetlerin izini taşıyan Edirne’de Osmanlı döneminde yapılan birbirinden özel tarihi eserler çoğunluğu oluşturuyor. Tarihi eser zenginliğiyle bir açık hava müzesini andıran şehirde, toprak altında da sayısız eser bulunuyor. Şehrin eski yerleşim bölgelerinde yapılan inşaat kazılarında tarihi eser buluntuları çıkmaya devam ediyor.

40 yıldan bu yana şehir merkezindeki inşaatların hafriyat işini yapan Kerim Bulut, yaptıkları çalışmalar sırasında zaman zaman tarihi eserlere denk geldiğini anlattı. Osmanlı döneminden kalan tarihi eserleri kendisine at ofisinin bahçesinde sergileyen işadamı Kerim Bulut, bölgeyi ziyaret eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in önerisiyle tarihi eserleri müzeye teslim etti. Duyarlı davranışından dolayı işadamı Kerim Bulut’a teşekkür eden Vali Şahin, müzelerin duyarlı vatandaşların getirdiği eserlerle şenlendiğini söyledi. Herkesi tarihi eserleri koruma ve buluntuların müzeye intikali konusunda duyarlı olmaya davet eden Şahin, “Müzeye intikal ettirirseniz onları binlerce insan görür. Size rahmet okur. Ama bunu kaçak yollarla bir yerlere satmaya kalkarsanız başınıza dert alırsınız.” diye konuştu.

İşadamı Kerim Bulut da şehir merkezinde yaptıkları inşaat kazıları sırasında kuyu kapakları, değirmen taşları, taş silindir, çeşme kurnaları ve tuvalet taşları gibi eserler bulduklarını anlatarak, valinin önerisiyle bunları müzeye bağışladığını kaydetti.