CHP'li Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 7 Haziran seçimlerinde partilerinin istedikleri oranda oy almasa da seçim sonuçlarının ülke insanının rahat bir nefes almasını sağladığını söyledi.

Başkan Sözen, seçim sonrası Antalya milletvekili olmaya hak kazandıktan sonra Manavgat'a gelen Dr. Niyazi Nefi Kara ile Prof.Dr. Mustafa Akaydın'ı 25. dönem milletvekili olarak tebrik etti. Partisi CHP'nin 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidara geleceği umudunun yüksek oranda taşıdığını belirten Sözen, istedikleri ölçüde oy alamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

Ülkenin 7 Haziran'a, siyasi iktidarın, rakiplerine karşı her türlü baskı, sindirme, korkutma, ayrıştırma ve ötekileştirmeyle girdiğinin altını çizen Sözen, "Seçimlere her tür baskı ve sindirmeyle giren ülke insanımız 8 Haziran'a korkularından kurtularak güne sevinçle başladı. Kaygıları kayboldu. 8 Haziran'da, seçim öncesi ülkede oluşturulan korku ve sindirmeyle 'sıra bana ne zaman gelecek, canımı ne zaman yakacaklar' korkusu kayboldu. İnsanların yüzü güldü." diye konuştu.