Irak'ın başkenti Bağdat'ta kaçırılan ve bugün sabah saatlerinde serbest bırakılan Zonguldak Alaplılı işçi Recep Tekin'in eşi Hakibar Tekin, 'Benim Bayramım şimdi' diyerek mutluluğunu dile getirdi.

28 gündür Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr bölgesinde 2 Eylül'de bir Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından alıkonulmuş, iki işçi daha önce serbest bırakılmıştı. Rehin tutulan 16 Türk işçinin arasında yer alan Alaplılı Recep Tekin'in serbest kaldığı haberi ailesi tarafından sevinçle karşılandı.

'OĞLUNU EVLENDİRMEK İÇİN IRAK'A GİTTİ'

Eşinin Irak'a borçlarından ve oğlunu evlendirebilmek amacıyla gittiğini kaydeden Hakibar Tekin, "Çok sevindik. Devletime ve milletime çok teşekkür ediyorum. 28 gün sonra serbest bırakıldılar. Bayramda aramızda değildi. Bayramımız şimdi yeniden başladı. Karşılamaya oğlum gidecek. Benim gitme durumumum yok. Ama çok mutluyuz" dedi.

Musabeyli köyünde yaşayan Tahsin Cömert’in annesi Nazikar Cömert’in ise mutlu haberi almasının ardından sabah saatlerinde Ankara’ya gittiği öğrenildi.