Kahramanmaraş depreme hazır mı? Kahramanmaraş'ta deprem masası kuruldu mu? Alınan ve alınacak tedbirleri gözden geçirildi mi? Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un "konutları deprem yönünden kontrol ediyoruz" açıklaması ile Onikişubat Belediye Başkanı hanefi Mahçiçek'in "deprem için önlem alacağız" açıklaması dışında herhangi bir açıklama gelmedi.

ŞİMDİYE KADAR TÜM TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKİYORDU

Kahramanmaraş halkının beklentisi Elazığ depreminden sonra süratle deprem masasının kurulması, bilim adamlarının bu masanın toplantılarına davet edilmesi ve alınacak tedbirlerin alınarfak kamuoyuyla paylaşılmasıydı. Ancak şimdiye kadar bu konuda ne bir adım atıldı ne de açıklama yapıldı.

Kahramanmaraş'ı yönetenler her sorunda olduğu gibi bu konuda da sessizliğie bürünmeyi tercih ediyor. Konut yapımı aynı şekilde devam ediyor, yeni temeller atılıyor. Oysa yapılması gereken, yeni inşaat temellerinin atılmasına izin verilmemesi ve imar planının çok acil gözden geçirilmesiydi. 

İmar planının gözden geçirilmesi, 10-15 kat izin verilen imar planlarının değiştirilmesi, fay üzerinde ve yakınında bulunan bölgelerde kat sayısı düşürülmesi gerekmektedir. Avilen yatay mimatiye geçilmesi zorunludur. Kamuoyunun tüm buy beklentileri ile ilgili şu ana kadar bir adım atılmış değil.

UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR,

Kamuoyu "Kahramanmaraş'ı yönetenlerin konuyla ilgili hiç bir soruya cevap vermeyerek ve konuyla ilgili sessiz kalarak deprem riskini unutturmaya çalıştığını" düşünüyor. Haber46 olarak her fırsatta deprem riskini hatırlatmaya ve yaşamak üzere olduğu çok büyük tehlike konusunda şehri yönetenleri ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kahramanmaraş'tan geçen fayın da bağlı olduğu faylar silsilesi uyanmış ve 500 yıldır deprem olmayan Kahramanmaraş depremi için geri sayım başlamıştır. Kahramanmaraş'ı yönetenlerin konuyla ilgili çalışmalara hemen bugün başlayarak çok kısa sürede tüm çalışmaları tamamlaması bu şehre olan borcudur. Kahramanmaraş halkı çok büyük panik içinde alınan ve alınacak tedbirleri beklemektedir.

Kamuoyu adına yetkililerden açıklama bekliyoruz...