Türkiye tarihinde ilk kez yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 52'sini alarak birinci turda Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iş dünyasının çatı örgütlerinden ve iş insanlarından mesajlar geldi.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD): 

Türk demokrasi tarihinde ilk kez halkoyuyla seçilen yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik eder kendisine görevinde başarılar dileriz.İş dünyası olarak yeni Cumhurbaşkanımızdan öncelikli beklentimiz, demokratikleşmenin ve kalkınmanın önünü kesme noktasına ulaşmış olan ağır kutuplaşmanın ve ayrışmanın bertaraf edilmesidir. Bu dönemde demokrasi kültürünün kökleşmesi ve siyasi istikrar, refah ve huzur ortamının gelişmesi için tüm siyasi aktörler ve kurum ve kuruşlarca azami katkının sağlanmasını dileriz.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD):

Milletimiz, ortaya koyduğu kararlı iradeyle, hem kendi tarihinin seyrini değiştirmiş, hem de gelecek nesillere gururla yâd edecekleri bir not düşmüştür. 12 yıldır, her türlü bedel göze alınarak sürdürülen hak ve özgürlükler mücadelesi, demokrasi kültürümüzün ve siyasi kazanımlarımızın temeli olmuştur. Bu seyirde önemli bir milat olan Cumhurbaşkanlığı seçimi de Yeni Türkiye'nin şekillenmesinde büyük ve köklü bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik eder, kendilerine üstün başarılar dileriz.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı:

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıllık başarılı bir başbakanlıktan sonra, cumhurbaşkanlığı görevine seçilmiştir. Kendisini kutluyor, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu yeni döneme başlarken, bugüne kadar sağduyulu ve yapıcı yaklaşımlarıyla, yedi yıllık cumhurbaşkanlığı görevini başarıyla tamamlayan, Sayın Abdullah Gül'e de teşekkür ediyorum
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) :

Ülkemiz açısından bir ilk olan bu seçim, hiç şüphesiz gelecek açısından son derece önemli değişimler için bir işaret fişeği anlamına gelmektedir. Milletimiz kendi cumhurbaşkanını kendisinin seçme fikrini benimsemiştir. Bununla en kritik devlet makamını direkt olarak kendinin belirleme yetkisini kullanmak istemiştir. Bu durum, Türkiye'nin siyasal algısı açısından dolayısıyla siyasal sistemine yansıyacak tavrı açısından da önemli değişimlerin başladığının işaretidir.

Ankara Ticaret Odası (ATO): 

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turda sonuçlanmasının Türk halkının kararlılığının göstergesidir. Artık gündemimiz siyasetten çıkıp ekonomiye dönmeli. Türkiye'nin küresel ekonomilerin krizde olduğu yıllarda bile istikrarını koruyarak büyüme kaydetti. Türkiye'nin yakaladığı istikrar ortamını bozmadan, gündemini ekonomiye odaklaması şarttı. Türkiye'nin ekonomik büyümesini sürdürme ve yeni istihdam alanları oluşturması için cari açık sorununu çözmesi, ihracata dönük, katma değeri yüksek yatırımlar gerçekleştirmesi gerekiyor.