İstanbul'da 2014-20145 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile yaklaşık 2 milyon 267 bin öğrenci karnelerini alarak tatile girdi. Karne töreninde konuşan İstanbul Vali Hasip Şahin, “Eğitimi okulda sürdürülen bir faaliyet olarak görmüyoruz. Asıl olan öğrencinin hayata iyi hazırlanması, hayata bakışının iyi şekillenmesi kurgulanmasıdır." dedi.

2014-2015 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Zeytinburnu Sanayi Sezgin Elmas İlkokulu’nda tören düzenlendi. Tören İstanbul Valisi Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muhammed Yıldız veliler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Şahin, “Eğitimi okulda sürdürülen bir faaliyet olarak görmüyoruz. Asıl olan öğrencinin hayata iyi hazırlanması, hayata bakışının iyi şekillenmesi kurgulanmasıdır. Eğitimin asıl amacı araştıran, soran, soruşturan zaman zaman eleştiren ve eleştiriler karşısında daha iyiyi daha güzeli bulmayı beceren nitelikli kabiliyetli vatanıma milletine, ailesine toplumuna, bağlı değerlerine saygılı, tarihini bilen ve tarihinden aldığı hızla geleceğini de şekillendirebilen insan yetiştirmektir eğitimin amacı.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muhammed Yıldız ise “Anne babalar olarak çoğu kez çocuklarımızı sevinçle kucaklıyoruz. Bazen istemediğimiz arzu etmediğimiz şekliyle çocuklarımızın karnesinde düşük notlar da olabiliyor. Lütfen çocuklarımızın en çok bize ihtiyaç duydukları bir günde onları bağrımıza basalım. Anne baba olarak onları şefkatle kucaklayalım.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muhammed Yıldız, İstanbul genelinde 2 milyon 266 bin 700 öğrenciye 128 bin öğretmen ve 5 bin 892 okuldaki 72 bin derslikte eğitim öğretim verildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından bu yılın en başarılı öğrenci ve öğretmenlerine Vali Şahin tarafından hediyeler verildi. Vali Şahin, daha sonra bir sınıfa geçerek öğrencilere karneleri verdi. Şahin, öğrencilerden tatillerini iyi değerlendirmelerini istedi.

Uzun bir eğitim maratonun ardından karnelerini alarak tatile çıkan öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Karne alan öğrencilerden Ceren Çakır, “Çok mutluyum karnemi aldım. Belgemi de aldım çok mutluyum.” dedi.

Zehra Yukarıkozan da “Karnemi aldığım için çok mutluyum. Tatilimi sevdiğim kitapları okuyarak geçireceğim.” diye konuştu.