İstanbul Lisesi, Sakarya İzci Grubu öğrencileri ile Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan Maden Deresi’nde yılın ilk kampını gerçekleştirdi.

İstanbul’dan gelen 75 kişilik öğrenci grubu ile Sakarya İzci Grubu öğrencileri, 4 günlük kamp için geldiği Maden Deresi’nde eğlenip gece kamp ateşi yakıp şarkılar söyledi. İzci liderleri Atahan Çiftçi ve Hazal Mollaoğlu, kampa ulaşmalarının ardından hemen çalışmalara başlarken, ilk günün yağmurlu ve soğuk olmasının programlarını etkilemediğini belirtti.

İzciler için kampın, yılın en büyük olayı olduğunu ifade eden izci lideri Atahan Çiftçi, izcilerin kampı sabırsızlıkla beklediğini ve öğrendiklerini kamplarda uygulama imkanı bulduklarını söyledi. Çiftçi, “Bu kampların başarılı olması her izcinin yapacak bir işinin olmasına bağlıdır. Kampta yapılacak çok şey vardır. Kampta herkes çalışır ama eğlenir de. Kampta arkadaşlarla birlikte yeni ve heyecanlı bir güne başlanır. Sabah temizliği yapılır, yataklar düzeltilir, kahvaltı için yemekhaneye koşulur. Kahvaltıdan sonra yapılacak çok iş vardır. Sabah teftişinin ardından günün etkinliklerine başlanır. Hava kararmaya başlayınca kamp ateşi yakılır. Kampa katılan izciler arasında dostluk, sevgi, yardımlaşma, küçükleri koruma gibi duygular ön plana çıkar. Akşam yemeğinden sonra da yapılan gece etkinliklerine katılan izcilerimiz gece nöbetleriyle güne devam ederler.“ diye konuştu.

Maden Deresi İşletme Müdürü Soner Kazancı, izcileri bu bölgede görmekten mutluluk duyduklarını vurguladı. Kazancı, ”Maden Deresi, doğası gereği izci kampları oluşturulabilecek bir coğrafya. Burada gelecek dönemlerde zaman içerisinde, izcilerimize daha kapsamlı bir izci kampı kurulabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Maden Deresi’nde izciliği güçlendireceğiz.” dedi.