Türkiye'de son dönemde basına artan baskıyı değerlendiren İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, “Basına yapılan baskıyı tasvip etmemiz mümkün değil.” dedi.

İzmir Barosu olarak hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, adil yargılanma hakkı, basın ve ifade özgürlüğünün ülkede tam olarak uygulanmasından yana olduklarını belirten Özcan, “Basının özgür olmaması, vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinin, bilgi edinme ve ifade özgürlüğünün kısıtlanması demektir. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Ülkemizde eksik olan konular bunlar. Yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü, demokratikleşme anlamında ülkemiz, uluslararası bağımsız örgütlerin değerlendirmelerine göre zaten çok eksik durumda. Bunları düzeltmemiz gerekirken tam aksine davranılıyor olması ülkemizin geleceği açısından da, ülkemizin kamusal çıkarları açısından da, uluslararası değerler anlamında da ülkemizin itibarının yok edilmesine yönelik faaliyetlerdir.” dedi. İzmir Barosu olarak adil yargılama hakkı, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve basın özgürlüğünün tam olarak uygulandığı bir ülke arzuladıklarını ifade eden Özcan, ülkenin yöneticilerini bu değerleri yükseltmeye davet etti.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeyi Can Dündar'ın, MİT TIR'larıyla ilgili haber sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefi haline gelmesini ise Özcan, “Cumhurbaşkanı'nın bu şekilde davranıyor olmasını kabul etmemiz mümkün değil. Anayasa'da Cumhurbaşkanı'nın görevleri belirtilmiş vaziyettedir. Bu görülmüş bir uygulama değildir.“ sözleriyle değerlendirdi.