İzmir, bu yılki İzmir Cup Tenis Turnuvası’na iddialı hazırlanıyor. İlki 2008 yılında yapılan ve ATP Challenger turnuvaları arasında gösterilen turnuva, bu yıl Folkart İzmir Cup adıyla organize edilecek. Toplam 64 bin Euro ödüllü turnuva öncesinde düzenlenen basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Nisan ayında Altınordu Spor Kulübü ile birlikte U12 İzmir Cup’ı gerçekleştirdiklerini ve 20 ülkeden 48 takımı İzmir’de ağırladıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’de bu tür etkinlikleri artırarak, İzmir sporunu her branşta kalkındırmaya ve dünya ölçeğinde etkinlikler yapamaya hazırız” şeklinde konuştu.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise, “Bu turnuvayı, dünya sıralamasında iyi sayılabilecek tesislerden birinde yapıyoruz. Tesisleri yapmak kolay ama içini doldurmak zordur. Tenisi zengin sporu olmaktan çıkarıp halkın sporu olması için bugüne kadar mücadele verdik. Şimdi 7’den 77’ye herkesin takip ettiği ve yaptığı bir spor haline geldi.” diye konuştu.

İzmir için önemli olan bir turnuvaya sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da şunları söyledi: “İzmir Cup’ın bundan sonra Folkart İzmir Cup olarak anılması bizim için son derece onur verici. İzmir’de iş yapan bir firma olarak bu kentte kazandığımız parayı İzmir’in sosyal ve spor işlerine harcamanın görevimiz olduğunu düşünüyorum. Sadece federasyonun değil herkesin destek olması lazım. Tabii bu aşamada Büyükşehir Belediyesi’nin desteği çok önemli Başkanımız her türlü desteği sağlıyor. Turnuvanın festival havasında geçmesi için çeşitli sürprizler hazırladık. Örnek olarak dünyaca tanınan tenis şovmeni Bahrami, turnuvada gösteri yapacak. Umarım tenis adına İzmir için güzel bir sene olur.”