İzmir’in Konak meydanında toplanan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Dağlıca’da terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıyı protesto etti.

Birleşik Kamu İş İzmir İl Temsilciliği üyeleri Konak meydanı İlk Kurşun Anıtı önünde şehitler için bir araya geldi. ‘Teröre teslim olmayacağız’ pankartı açarak büyük Türk Bayrağı etrafında toplanan grup, ‘Kahrolsun PKK işbirlikçi AKP’, ‘Hepimiz Mehmetiz PKK’ya yeteriz’, ‘Mehmetçiğin katili Amerika’ sloganları attı. Saldırıyı bir süre slogan atarak protesto eden grup, daha sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal marşını okudu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Birleşik Kamu İş İzmir İl Temsilcisi Ömer Lütfi Değirmenci, Terör örgütü PKK’nın günlerdir sürdürdüğü bu hain saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi. Terör örgütü PKK’nın eylemlerinin bölge halkına hizmet etmediğini söyleyen Değirmenci, “PKK’ya ve onun kalleş, hain saldırılarına bölge halkının da en büyük karşı duruşu sergilemesi gerekmektedir. Bu insanlık dışı kanlı saldırılar ancak ve ancak emperyalist küresel güçlere hizmet etmektedir.” dedi.

Grup, daha sonra Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü.