Hükümete yakın bir gazetede yayımlanan haberle polislere yönelik olarak düzenlenen ikinci operasyonunun davasına, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. Duruşmanın üçüncü ayağında, 247 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı. Mahkeme başkanı, duruşmaya öğleden sonra devam edilmesine karar verdi.

Cumhuriyet Savcısı Okan Bato tarafından, polislere yönelik ikinci operasyonla ilgili iddianame geçen mart ayında İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. İddianameyi inceleyen mahkeme heyeti, polisler aleyhinde delil bulunmadığı gerekçesiyle reddetmişti. Bunun üzerine Savcı Bato, bir üst mahkeme olan 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Orası iddianameyi kabul ederek, yeniden 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Bunun üzerine ilk duruşma, geçen pazartesi günü yapılmıştı. Duruşmada, 247 sayfalık iddianamenin okunmasına başlanmıştı.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra Emniyet Teşkilatı'nın Terör, İstihbarat, Kaçakçılık, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele, Narkotik gibi birçok biriminde görev yapan polislere yönelik operasyonlar düzenlendi. İzmir'de 2014 Ağustos ayında düzenlenen ilk operasyondan sonra 2015 Ocak ayında ikincisi düzenlenmişti. Hemen hemen aynı isimlere ve aynı iddialarla yapılan bu operasyonda, 26 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Operasyonda 24 kişi serbest bırakılırken tutuklanan iki polis müdürü de avukatlarının itirazı üzerine bir hafta sonra serbest bırakılmıştı. Çoğu aynı isimlere yönelik olarak düzenlenen her iki operasyonla ilgili olarak açılan davaların birleştirilmesi gündemde. Şüpheli polislerin avukatları, aynı kişilere yönelik aynı suçlamaları içeren ikinci operasyonun yapılmasına karşı çıkmış ve bunun ek iddianame ile aynı dosyada birleştirilmesi gerektiğini belirtmişti.