İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fuar İzmir ile birlikte hareketlenen fuarcılık sektörünün daha da büyütülmesi için yurt dışından pek çok partnerle görüşme halinde olduklarını ve sürekli pazar taraması yaptıklarını söyledi. İZFAŞ ekibinin seri bir şekilde yurt dışı görüşmeleri gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Ben de yeni temaslar için önümüzdeki günlerde Avrupa’nın birkaç merkezine gideceğim.” dedi.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 52. toplantısını Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleştirdi. İEKKK toplantısında, sektördeki gelişmelere katkı sağlamak amacıyla bir Fuarcılık Komitesi kurulması da gündeme getirildi. Toplantıda ayrıca, İzmir’in çok güçlü olduğu jean ve denim alanında yeni bir fuar ile Çocuk Fuarı konularında öneriler getirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ'ı sürekli güçlendirdiklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hem yurt içinden, hem yurt dışından bir çok partner ile yapılabilecek fuarları görüşüyoruz. İzmir fuarcılığı ne pahasına olursa olsun büyüyecektir. Fuarımızı yaptık, onun karşılığını almak zorundayız. Sürekli pazarları tarıyoruz. Yabancı konuklarımızın hepsiyle de görüşmeler yaparak fuarımıza davet ediyoruz. İZFAŞ'taki profesyonel arkadaşlar, sürekli yurtdışına görüşmeler için gidiyorlar. Ben de yeni görüşmeler için önümüzdeki günlerde Avrupa’nın birkaç merkezine gideceğim.” şeklinde konuştu.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantılarına, yaz dönemi nedeniyle iki ay ara verildi.