Çanakkale Savaşı kahramanlarından Koca Seyit’in köyünde, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından sosyal yardımlaşma çerçevesinde 150 aileye ve 243 öğrenciye yardımda bulunuldu. İki engelli aileye de akülü tekerlekli sandalye verildi.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Bursa Jandarma Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve beraberindeki heyet, Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı Kocaseyit köyünde, Seyit Onbaşı'nın mezarı başında dua etti. Daha sonra geçilen sosyal yardımlaşma programında, Vali Yaman koordinesinde Tümgeneral Saldık’ın görüştüğü Kayserili işadamları, köylülere yardımlarda bulundu. Havran İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Bektaş, programın açılış konuşmasında, "Çanakkale şehitlerinin sembol isimlerinden Koca Seyit'in köyünde, sosyal yardımlaşma çerçevesinde, jandarma teşkilatı olarak Koca Seyit’e vefa borcumuzu ödemek üzere Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’nın koordinesinde, Havran Kaymakamlığı’nın destekleriyle bu organizasyonu gerçekleştirdik. Kocaseyit Mahallesi'nde ihtiyaç sahibi ailelere yiyecek, giyecek ve ev malzemeleriyle okul öğrencilerine kırtasiye malzemesi olarak 150 aileye, 243 öğrenciye ve iki engelli vatandaşımıza yardım edilmiştir. İşadamı Şemseddin Nursaçan ve arkadaşlarına, bu yardımlardan dolayı milletimiz adına teşekkür ederiz." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Vali Yaman, Tümgeneral Saldık ve işadamı Nursaçan, köy halkına yardımları takdim etti. Yaman, "Bugün Kayserili işadamları Şemseddin Bey ve arkadaşları, Koca Seyit’in torunlarına ve hemşehrilerine destek olmak için buraya geldiler. Bursa Jandarma Komutanımız'la bir organizasyon yapıldı. Bu vesileyle hem Koca Seyit’i hem de Çanakkale Savaşı'ndaki bütün şehitleri ve gazileri minnetle anıyorum. Bu yardımların da devam etmesini diliyorum." dedi. Şemseddin Nursaçan da, "Koca Seyit’e minnet borcumuz, şükran borcumuz var. Onlar bize bu kutsal vatanımızı bağışladılar, onları unutmamamız lazım. Şükran borcumuzu ödemek için buraya geldik, tabii ödeyebilirsek." dedi. Kocaseyit Mahallesi Muhtarı Fahrettin Karaman ise, "Bu yardımı köyüme yapanlara teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlara yapılar yardımlardan dolayı da hepsinden Allah razı olsun." dedi.

Daha sonra Balıkesir Valisi Yaman, işadamı Nursaçan’a, sırtında top mermisi taşıyan Koca Seyit heykeli hediye etti. Protokol heyeti, Koca Seyit heykelinin önünde toplu fotoğraf da çektirdi.