Erzincan’da çığırtkan keklik kullanılarak kafesle keklik avı yapan 3 avcıya para cezası yağdı. Tercan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerinin yaptığı çalışmada, 6’sı çığırtkan toplam 28 adet kekliği kafes içerisinde ele geçirdi. Kafesle keklik avı yapan 3 kişiye 5 bin 220 TL idari, 9 bin 800 TL’ tazminat olmak üzere toplam 15 bin 20 TL para cezası uygulandı. El konulan keklikler ise gerekli bakımlarının yapılmasının ardından, Kahramanmaraş’ta bulunan keklik üretim çiftliğine gönderilecek.

Çayırlı ilçesine bağlı Bozağa ve Karadivan köyleri bölgesinde kafesle keklik avı yapıldığı yönünde bilgi alan Tercan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri, saha kontrol ve denetimleri sırasında 3 kişiyi kafes avcılığı yaparken suçüstü yakaladı. Şahıslar ile birlikte 6’sı çığırtkan, 16’sı henüz 1 haftalık yavru toplam 28 adet keklik ele geçirildi. Tercan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği tarafından 3 şahısa toplam 15 bin 20 TL para cezası yazılarak, kekliklere el konuldu. Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne getirilen keklikler, yapılan ilk bakımlarının ardından, Kahramanmaraş’ta bulunan keklik üretim çiftliğine gönderilecek.

Kafesle keklik avının yasak olduğunu söyleyen Tercan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Ali Demir, “Orman ve Şu İşleri Bakanlığı Erzincan Şube Müdürlüğü Tercan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği olarak yapmış olduğumuz arazi kontrolleri sırasında Çayırlı ilçemize bağlı Bozağa ve Karadivan köyleri arasında yapmış olduğumuz denetimlerde ele geçirilen keklikler bunlar. Bunların 6 tanesi çığırtkan olarak kullanılmış, geri kalan 22 tanesi ise doğa da yakalanmış. Bunların 16 tanesi de bir haftalık yavru. Biz bunları üç kişide yakaladık. Toplam olarak bunlara 5 bin 220 bin TL idari para cezası kestik. 9 bin 800 bin TL’de tazminat olmak üzere toplam 3 kişiye kesmiş olduğumuz ceza 15 bin 20 TL.” açıklamasında bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği olarak şuana kadar 57 adet çığırtkan keklik kullanılarak, 57 adet kekliğin ele geçirildiğini vurgulayan Ali Demir, “Bunların hepsi yasak. Bu sezon içerisinde yakaladığımız bu toplam 57 adet keklik. 57 tane çığırtkan kullanılarak ele geçirilmiş olan keklik 57 tane. Bunların kanat ve tüyleri çekilmiş olduğu için Kahramanmaraş’a bizim üretme çiftliklerimize damızlık olarak göndereceğiz. Orada tedavi edilip, damızlık olarak kullanılacaklar.” dedi.