Kahramanmaraş'ta merkez üssü elmalar olan 2.1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. 26 Ocak 2020 Pazar gecesi saat 00:36 da meydana gelen deprem Kahramanmaraş'ın doğusunda hissedildi.

Kandilli rasathanesinin verdiği bilgiye göre Kahramanmaraş2ın Dulkadiroğlu ilçesi elmalar Köyü merkezli meydana gelen 2.1 şiddetindeki deprem korkuttu. Deprem yerin 3.7 km. altında meydana geldi.

Deprem üssünün uzmanların uyardığı Kahramanmaraş Türkoğlu hattı olan fay hattı olması tedirginlik yaratttı. Depremin hafif şiddette olmasına rağmen, dün gece meydana gelen depremin tedirginliğini üzerinden atamayan bazı vatandaşların evlerinden çıktığı bilgisi alındı.

Uzmanların Elazığ depreminin ardından Kahramanmaraş'ta büyük bir deprem beklediklerini açıklamaları tedirginlikleri de artırmış durumda.

GÖZLER KAHRAMANMARAŞ'TA

Elazığ'da yaşanan 6.8'lik depremi önceden tahmin eden ve uyarılarda bulunan Fırat Üniversitesi eski rektörü Prof. Feyzi Bingöl,"Depremin olduğu yerin güneydoğusu Kahramanmaraş'a, kuzeydoğusu Bingöl'e doğru olan bölgelerde bir hareketlilik olabilir" dedi.