Kahramanmaraş uzun yıllardır böyle kar yağışı görmemişti. Yüksek kesimlerde ka rkalınlığı 150 cm'yi aşarken şehir merkezine de son 10 günde üç defa kar yağdı. Kahramanmaraş şehir merkezine gece saatlerinde gökgürültüsü eşliğinde başlayan kar yağışı ise sevinç ve şaşkınlıkla karşılandı.

Kahramanmaraş şehir merkezine son 30 yıldan bu yana bu kadar kar yağmadığı belirtiliyor. Kahramanmaraş'ın Andırın, Göksun, Afşin, Elbistan ilçeleri başta olmak üzere kent merkezini oluşturan Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerine de kar 10 günde üçüncü defa yağdı. Kahramanmaraş'ta son 30 yılın en şiddetli kışının geçmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN SON UYARI: SAAT VERİLDİ 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan bilgilere göre; bugün yurdun büyük bir kesimi için 'sarı ve turuncu' uyarı yayınlandı. Karadeniz, Ege ve İç Anadolu'da şiddetli rüzgar etkisi gösterecek. Doğu illerinde ise çığ tehlikesi devam ediyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI:

Bayburt, Tokat, Yozgat, Niğde, Kayseri, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Bayburt, Erzurum, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Hakkari, ve Van yoğun kar yağışının yaşanacağı yerler arasında.

SARI UYARI NEDİR? 

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Meteoroloji; Adana’nın kuzeyinin yüksekleri, Sivas, yüksek kesimleri başta olmak üzere Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş çevreleri ile Diyarbakır’ın yükseklerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. uyarısında bulundu.